VILKA TAVLOR! Cam Ward deppar i Carolinas kasse efter den första av sina två tavlor i mötet med New York Rangers.
Nyheter

Rangers vinnare – efter två tunga målvaktstavlor: ”Gör för många misstag”

ANNONS

36-22 i skott och ett spelövertag under stora delar av matchen. Ändå kunde inte Carolina Hurricanes rubba New York Rangers. Cam Wards bägge målvaktstavlor blev avgörande när Rangers lämnade helgens besvikelser bakom sig.
– Han vill nog ha tillbaka några av de där målen, säger Rangers back Marc Staal om Wards spel efter 4-3-segern.

New York Rangers hade en tung helg med förluster mot både Boston Bruins och Philadelphia Flyers. Men efter tre raka förluster hittade laget tillbaka in på vinnarspåret i nattens hemmamöte med Carolina Hurricanes. Inte så mycket tack vare det egna spelet som tack vare Cam Ward.

Carolinas förstakeeper svarade nämligen för två kostsamma misstag som i slutändan innebar förlust för gästerna. De två sista målen som den forna Conn Smythe Trophy-vinnaren släppte in var billiga. Först slank Chris Kreiders fösare från högerkanten in bakom Ward, vilket fick målvakten att slå av klubban mot ena stolpen. När Derick Brassard sköt det matchvinnande 4-1-målet var det till en följd av en felpassning från Ward, rakt upp i banan.
– Vi hade inte tillräckligt många killar som var på gång i dag och vi var inte tillräckligt bra i många områden. Det är för många misstag, för mycket ”hit and miss” och varm och kall under matchens gång, säger Carolinas coach Bill Peters till News & Observer.

Rangers back, Marc Staal, som gick segrande ur brödrakampen med Eric och Jordan Staal i Carolina, konstaterade det alla andra tänkte om Cam Ward:
– Han vill nog ha tillbaka några av de där målen, det är jag säker på. Men det är en del av sporten, säger Staal till nhl.com.

I Rangers kasse var Henrik Lundqvist desto bättre och stoppade 33 av 36 skott för sin 13:e seger på sina 20 första matcher den här säsongen. Rangers fick dessutom ett powerplay-mål från Oscar Lindberg, hans nionde för säsongen, och en assist från Jesper Fast. Lindberg är tvåa i nykomlingarnas målliga, en fullträff efter Detroits 19-årige forward Dylan Larkin.

Victor Rask sköt sitt åttonde mål den här säsongen, framspelad av Elias Lindholm, medan Joakim Nordström också hade en passningspoäng för Hurricanes.

N Y Rangers – Carolina 4-3 (2-0, 2-2, 0-1)
N Y Rangers:
Mats Zuccarello (11), Oscar Lindberg (9), Chris Kreider (4) (Jesper Fast), Derick Brassard (7).
Carolina: Jordan Staal (5) (Joakim Nordström), Victor Rask (8) (Elias Lindholm), Chris Terry (3).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL