Linus Ullmark.
Nyheter

Efter 227 minuter utan mål lossnade det – då blev Ullmark utbytt

Nashville Predators har haft stora svårigheter att göra mål den sista tiden. Men efter 227 minuter och 39 sekunder utan nätkänning kom utdelningen i natt. I bortamötet med Buffalo Sabres sköt laget tre mål av bara farten – och fick Linus Ullmark utbytt.
– Förr eller senare skulle målen börjat komma, säger Nashvilles coach Peter Laviolette efter 3-2-vinsten.

Tre raka förluster och den värsta måltorkan i klubbens historia. Nashville Predators har haft det synnerligen tungt den senaste tiden. Men efter nästan 228 minuter utan mål kunde laget slutligen dra en lättnadens suck i natt.

I bortamötet med Buffalo Sabres fick laget inte bara ett slut på sin måltorka, man lyckades även få stopp på förlustsviten. 3-2-segern var ett välkommet inslag efter förluster och nollor mot Columbus, Minnesota och senast New York Rangers.

Veteranen Mike Fisher var den som fick ett slut på allt snack om den mållösa sviten när han knappa 14 minuter in i den första perioden satte 1-0 bakom Linus Ullmark i hemmakassen. Trots att Predators bara sköt åtta skott på mål under de 36 minuter som Ullmark fanns mellan Sabres stolpar lyckades man göra tre mål och få svensken utbytt till förmån för Chad Johnson.
– Jag tror inte att våra killar hade panik att göra mål, säger coachen Peter Laviolette till nhl.com.
– I matcherna vi spelade på sistone gjorde vi rätt saker, men kunde inte få in pucken. Men vi visste att det inte skulle hålla i sig. Förr eller senare skulle målen börja komma.

Det matchvinnande 3-0-målet svarade passande nog Cody Hodgson för. Samme Hodgson som i somras köptes ut ur sitt kontrakt med Sabres och blev unrestricted free agent innan han fick chansen av Predators.

Mattias Ekholm och Calle Järnkrok hade varsin assist för Nashville, där Filip Forsberg fortsätter att jaga sitt tredje mål för säsongen. Fjolårets interna mål- och poängkung har gått mållös från 17 raka matcher och har inte gjort poäng på fem matcher.

Buffalo – Nashville 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)