Patrik Bartosak.
Nyheter

Efter Vojnov-skandalen – ännu en Kingsspelare fast för kvinnomisshandel

ANNONS

Vjatjeslav Vojnovs misshandel av sin hustru Marta Varlamova var en av fjolårets svartaste historier i NHL. Nu håller ytterligare en obehaglig misshandelshistoria på att uppdagas. Och ännu en gång är det en spelare som tillhör Los Angeles Kings som står anklagad, den JVM-meriterade målvakten Patrik Bartosak.

Los Angeles Kings har haft ett tufft år ur ett pr-mässigt perspektiv. Det är ett drygt år sedan som den ryske backen Vjatjeslav Vojnov åkte fast för att brutalt ha misshandlat sin hustru Marta Varlamova och fick avtjäna ett kortare fängelsestraff för det. I slutändan valde Vojnov att bryta kontraktet med Kings och flytta hem till Ryssland för spel i SKA Sankt Petersburg.

Utöver den skandalen innehöll sommaren två tuffa bakslag för organisationen, då forwardsduon Jarret Stoll och Mike Richards arresterades för olika former av innehav av narkotika- eller dopingklassade preparat. Ingen av dem blev heller kvar i Kings organisation.

Nu har nästa jobbiga historia med en Kingsspelare i centrum uppdagats. Det är New Hampshire Union Leader som uppger att den av Kings kontrakterade målvakten Patrik Bartosak anhållits för en grov misshandel som ska genomförts i måndags.

Tidningen skriver att tjecken, som spelar för Los Angeles Kings farmarlag Manchester Monarchs i ECHL, ska ha tagit strupgrepp på sin flickvän. Bartosak anklagas även för att ha slagit flickvännen hårt i bröstet två gånger, sedan i ansiktet och på benen för att sedan ha hotat att döda henne.

”SKA SLÅ DIG TILLS DU SLOCKNAR”

”Om du inte har något att säga ska jag döda dig. Jag tänker slå dig i ansiktet om du inte säger något. Jag hoppas att du förstår att jag tänker slå dig tills du slocknar innan jag går härifrån”, ska Bartosak ha sagt till henne enligt polisrapporten.

I ett uttalande skriver Los Angeles Kings att man tar anklagelserna på största allvar.
”De här anklagelserna representerar en typ av beteende som vi inte står för. Vi kommer att fortsätta att samla ihop information och kommentera ärendet ytterligare när det känns det passar”, skriver klubben.

Målvakten ska höras nästa månad och kommer av allt att döma att ställas inför rätta i januari. Han har släppts från häktet efter att ha betalat 10 000 dollar i borgen och har nu fått besöksförbud från att träffa sin flickvän.

Patrik Bartosak draftades av Los Angeles Kings i femte rundan 2013. I fjol agerade han andrekeeper i Manchester Monarchs när de vann AHL-mästerskapet Calder Cup. Den här säsongen hamnade han återigen i Manchester, nu i ECHL, efter att ha hamnat bakom veteranerna Ray Emery och Peter Budaj i nya farmarlaget Ontario Reign i AHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch