Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #7

ANNONS

Landslagsuppehållet är över och SHL har rullat igång igen. Två omgångar hann spelas veckan som var och de lägger nu också grunden för denna upplaga av Veckans Lag.

Bernhard Starkbaum, Brynäs
Två matcher och två helt matchavgörande insatser. Brynäs var i kraftigt spelmässigt underläge mot såväl Rögle som Malmö, men lyckades tack vare österrikaren vända hem till Gävle med full poäng. Starkbaum stoppade 66 av 67 skott på de två matcherna och höll säsongens första nolla i Malmö Arena.

Mathias Porseland, Brynäs
Han värvades hem som en tilltänkt ledare till Brynäs blålinje, men har varit något av en besvikelse under hösten. Kanske kom dock vändningen i Skåne i veckan, där 29-åringen svarade för ett mål och två assist på två matcher och övertygade med stabilt spel i båda ändar av isen.

Jere Karalahti, HV71
Två matcher, två matchstraff och två avstängningar var finländarens facit under SHL-säsongen fram tills landslagsuppehållet. I comebacken efter detsamma var veteranen i händelsernas centrum av en betydligt trevligare anledning. Med två mål sänkte han Karlskrona och sköt HV71 till en viktig övertidsseger i Kinnarps Arena.

Adam Pettersson, Skellefteå
23-åringen gör alltid ett stort jobb i det tysta, men fick under veckan som gick också lite välförtjänt rampljus. Forwarden som sågs som en offensiv stortalang när han var yngre glimrade till ordentligt och visade prov på sin stora potential. Med ett drömmål mot Färjestad och en assist mot Örebro var han högst bidragande till att Skellefteå kunde förlänga sin segersvit till sju matcher.

Daniel Viksten, Örebro
Saknade Derek Ryan något oerhört under inledningen av säsongen, men har nu hittat tillbaka till det fina spel som förde honom hela vägen till landslaget i fjol. Med två mål, en assist och en genomgående fantastisk insats var 26-åringen isens gigant när Örebro körde över Modo.

Tuomas Kiiskinen, Växjö (2)
SHL:s hetaste målskytt just nu visade att han hållit krutet torrt även under landslagsuppehållet. Två gånger inom loppet av tre dagar sänkte finländaren Linköping och blev matchvinnare. Tre mål på veckans två matcher ger ett fantastisk facit på åtta mål på de senaste åtta matcherna för den formstarke guldskytten.

Veckans

 

… sämst när det gäller: Säsongens viktigaste match och ett läge där de i stort sett var tvungna att ta tre poäng, då bjöd Karlskrona på säsongens sämsta insats. Efter att SHL:s slagpåse blivit nollade av Rögle på hemmaplan känns det inte som att den solklara tabelljumbons chanser att undvika kval är särskilt stora: ”Just nu skulle man helst vilja ta med hela laget ut i skogen och springa”, konstaterade en besviken Pelle Hånberg efter förlusten.

… självkritik: Ena dagen gick Roger Rönnberg hårt åt Djurgårdens Patrick Thoresen för hans satsning mot Frölundas Johan Sundström och anklagade honom för ”mordförsök”, bara för att nästa dag ta tillbaka det och be om ursäkt. Frölunda-tränaren kan ibland låta känslorna ta över handen, men han förtjänar mycket beröm för att han vågar erkänna att han har fel och be om ursäkt.

… mest pressade: Två matcher, två nya förluster och 2-9 i målskillnad. Topptippade Luleå harvar i botten av tabellen och kritiken växer allt mer mot lagets tränare Joakim Fagervall. Efter 1-4 mot HV71 erkände också den karismatiske coachen att situationen är pressad: ”Jag förstår att det finns kritik och jag är väldigt ledsen”, sa Luleå-tränaren till C More.

… svängning: I Andreas Johanssons första match som coach för Modo åkte Ö-vikslaget till Karlstad och snodde åt sig två poäng efter en övertidsseger mot Färjestad. Många trodde då att nästjumbon var på väg att hitta rätt, men redan dagen efter föll man tillbaka i gamla synder när man förnedrades av Örebro. Det står helt klart att Johansson har mycket att jobba med innan Modo är där han vill att de ska vara.

… debut: I sin första match för sin nya klubb Skellefteå klev Mattias Ritola in och visade in precis hur betydelsefull han kan komma att bli. Efter att ha missat hela hösten på grund av skada svarade han direkt för ett mål och en assist i mötet med Färjestad. En debut som helt klart gav mersmak.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL