Justin Abdelkader.
Nyheter

På väg att skriva sjuåårskontrakt med Detroit

ANNONS

Detroit Red Wings uppges vara på väg att få forwarden Justin Abdelkader under ett långtidskontrakt, Enligt Bob McKenzie på TSN kommer klubben att sajna den amerikanske forwarden till ett nytt sjuårskontrakt med en lönetaksträff på mellan 4-4,5 miljoner dollar.

Abdelkader, 28, är inne på sista året av ett kontrakt som har en lönetaksträff på 1,8 miljoner dollar. Under NHL-karriären har han spelat samtliga 413 NHL-matcher för red Wings, som draftade honom i andra rundan 2005. I fjol upplevde han sin hittills mest produktiva säsong med 23 mål och 44 poäng på 71 matcher.

Justin Abdelkader är bara en i mängden av Detroitspelare som kan bli så kallad unrestricted free agent inför nästa säsong. Darren Helm, Brad Richards, Drew Miller, Joakim Andersson och Kyle Quincey sitter också på utgående kontrakt med möjligheten tt testa free agent-marknaden.

Utöver det kan målvakten Petr Mrázek, backarna Danny DeKeyser och Aleksej Martjenko och forwardstrion Teemu Pulkkinen, Riley Sheahan och Landon Ferraro bli restricted free agents.

Den här artikeln handlar om: