SKICKAS NED. Dmytro Timashov får inleda säsongen med spel i AHL.
QMJHL

Vräker in poäng i Kanada – men får inte besök av Grönborg: ”Vet var jag har honom”

ANNONS

Med 13 poäng på fem matcher i november är han en av den kanadensiska juniorhockeyns hetaste spelare. Trots det är Dmytro Timashov ingen spelare som Rikard Grönborg kommer att titta närmare på under sin stundande scoutresa i Nordamerika.
– Han har varit med oss i två turneringar den här säsongen, så jag vet var jag har honom, säger Grönborg om Timashov till hockeysverige.se.

Den tidigare Modo-junioren Dmytro Timashov har varit en riktig poängmaskin sedan han lämnade Sverige för spel i QMJHL med Québec Remparts inför förra säsongen. I fjol svarade han för 90 poäng på 66 matcher och satte nytt rekord för en svensk spelare i de kanadensiska juniorligorna då han överträffade de 87 poäng som André Burakovsky gjorde för Erie Otters i OHL året innan.

Efter att ha draftats av Toronto Maple Leafs i femte rundan i somras har 19-åringen fått en pangstart på årets säsong med Remparts. Härom natten svarade han för fem poäng i en match mot Cape Breton Screaming Eagles och just nu ligger han delad sexa i QMJHL:s poängliga med 35 poäng (10+25) på 19 matcher.

Trots att Timashov vräker in poäng i Kanada kommer inte förbundskapten Rikard Grönborg att åka till Québec City och titta på forwarden när han beger sig till Nordamerika på sin scoutresa i morgon. Han anser sig redan veta var han har den Ukrainafödde svensken inför JVM.

”DOMINERADE PÅ ISEN I LAKE PLACID”

– Han har varit med oss i två turneringar den här säsongen, dels i Lake Placid och dels i Ryssland, så jag vet var jag har honom. Därför har jag beslutat mig för att prioritera de jag inte kan lika bra och inte har sett lika mycket, förklarar Grönborg för hockeysverige.se.

Grönborg kommer dock att ta kontakt med Québecs coach, den tidigare NHL-backen Philippe Boucher, för att uppdatera sig kring Timashovs framsteg. Han medger att rapporterna som kommit från Nordamerika hittills har varit positiva.
– Han ska ju producera och det gör han. Dessutom är han en plusspelare, trots att han inte spelar i något av de riktiga topplagen, säger Grönborg som gillar vad han har sett av Timashov i landslaget.
– Det är en spelare med en intressant repertoar. Han är rapp på rören, har bra puckteknik och ett vasst skott som man skulle vilja se mer av.
– I en eller två av matcherna vi spelade i Lake Placid dominerade han på isen. Det är en rolig spelare att titta på.

Som hockeysverige.se har rapporterat tidigare kommer Rikard Grönborg att stanna till i Toronto för att titta på Alexander Nylander, Mississauga Steelheads, och även försöka träffa hans äldre bror William Nylander, Toronto Marlies, under sin scoutresa. Övriga spelare Grönborg kommer att scouta inför JVM är OHL-laget Barrie Colts back Rasmus Andersson samt collegetrion Jakob Forsbacka Karlsson, Boston University, Fredrik Olofsson, Nebraska-Omaha, och William Lagesson, UMass (Amherst).

Intervju med Dmytro Timashov i samband med NHL-draften i somras:

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL
söndag 11 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL