Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #6

SHL-klubbarna har tagit landslagsuppehåll men innan dess avverkades tre omgångar under veckan som gått. Det har därför blivit dags att ta ut den sjätte upplagan av Veckans Lag.

Christopher Nihlstorp, Växjö
31-åringen har hittat formen på allvar och varit en av de stora anledningarna till Växjös lyft på slutet. Nihlstorp storspelade i samtliga av veckans tre matcher och var så när att dessutom plocka med sig tre segrar – men i lördagens match mot HV71 blev det en snöplig strafförlust. Målvakten har under veckan bjudit på flertalet fantomräddningar, motat 72 av 75 skott och haft en räddningsprocent på 96 – det skojar man inte bort i första taget.

Linus Hultström, Djurgården
Hultström inledde veckan med att skjuta två poäng för Djurgården i 2–0-segern mot HV71, då han gjorde ett mål och en assist. Efter en poänglös match borta mot Linköping studsade 22-åringen tillbaka med två assist när Djurgården i lördags mötte Karlskrona. Med veckans fyra poäng och totalt 13 poäng på 15 matcher skuggar han nu Henrik Tömmernes i toppen av backarnas poängliga.

Almen Bibic, Rögle
Almen Bibic blev något oväntat huvudrollsinnehavare i Rögles respektingivande vändning från 1–3 till 6–3 i tredje perioden mot Örebro i fredags. Bibic, som dessförinnan hade spelat 113 seniormatcher i SHL och HockeyAllsvenskan utan att göra något mål, hängde plötsligt två puckar och bidrog dessutom med en assist inom loppet av en spelad period. Av bara farten fixade han sedan veckans fjärde poäng i returmötet mellan de båda lagen dagen därpå.

Andrew Gordon, Linköping
I skadade succéförvärvet Garrett Roes frånvaro var det dags för någon annan kliva fram – en uppgift som ett annat transatlantiskt nyförvärv, Andrew Gordon, tog på sig med glädje. Först sköt han både 1–0 och 2–0 när Linköping besegrade Luleå med 3–2 – och två dagar senare ordnade Gordon det matchavgörande målet i fighten mot Djurgården. Linköping gjorde bara två matcher i veckan, då mötet mellan Modo och Linköping i omgång 16 kommer att spelas senare i november.

Greg Scott, Brynäs (3)
Greg Scott och kedjekamraten Anton Rödin har näst intill abonnerat på platser i Veckans Lag och den här upplagan gör inget undantag då ena hälften av den dynamiska duon tar plats. Efter 0–1-förlusten mot Växjö revanscherade sig Brynäs med ett målkalas mot Modo – en match där 27-årige Scott hade en målgivande passning och var inne på isen vid fyra av lagets sju mål framåt. När Brynäs sedan lyckades med konststycket att ta en ny, tung skalp mot Frölunda på lördagen var det just Greg Scott som blev stor matchvinnare med tre poäng och makalöst bra spel. Dessutom hade kanadensaren en bortdömt mål.

Johan Sundström, Frölunda
Efter utflykten till Nordamerika har Johan Sundström haft en lyckad återkomst i Frölunda och presterat bra som center mellan Andreas Johnson och Spencer Abbott. Den här veckan gjorde Sundström mål nummer sex, sju och åtta för säsongen – ett i varje match. Han öppnade målskyttet i segern mot Modo, sköt det matchavgörande målet när Frölunda slog HV71 och gjorde därefter 1–1-målet i förlusten mot Brynäs. En imponerande jämnhet i målproduktionen.

Veckans

  

… avslöjande #1: Att Skellefteås GM Lasse Johansson är en fena på att bygga lag har vi i Sverige varit medvetna om ett bra tag. Att han har gjort sig ett namn också internationellt är det knappast någon som höjer på ögonbrynen för. Men när tidningen Norran i veckan slog på stora trumman med att ryska ishockeyförbundet försöker locka över arkitekt Johansson med en topptjänst och är beredda att köpa loss honom från Skellefteå, då kunde vi snacka bomb. Det har talats om svindlande summor för affären och om det nu skulle bli verklighet så lär såväl Lasse Johansson som Skellefteå dra in en rejäl peng på hela faderullan.

… avslöjande #2: Du känner säkert till bakgrunden: Mikael Wikstrand lämnade Ottawa Senators camp och flög hem till Sverige utan att meddela klubben, varpå NHL-lagets GM Bryan Murray röt om att Wikstrand minsann inte skulle få spela hockey någon annanstans heller och stängde av honom från spel. Därefter var det knäpptyst i en månad – fram tills nu i veckan då Wikstrand, i en intervju med Värmlands Folkblad, bröt tystnaden och förklarade att anledningen till att han hade korsat Atlanten var för att han ville tillbringa tid med sin cancersjuke bror. Om den nya informationen kan innebära någon lösning på Wikstrands spelförbud återstår att se, men det satte hur som helst historien i ny dager.

… övertramp: Klappornas vara eller icke vara har blivit en het potatis i Växjö. Först bestämde sig klubben för att ta bort dem – men det dröjde inte länge förrän de var tillbaka igen i Vida Arena. Beslutet att återinföra klapporna rörde upp känslor och supporterföreningen Lakers Lakejer protesterade öppet i en match mot Brynäs eftersom de anser att ljudet från klapporna förstör deras sånger. Situationen fick stora proportioner och konflikten eskalerade i veckan till den grad att Växjö Lakers presschef Elisabeth Anderberg hotades via mejl och sociala medier med kommentarer om att hon skulle våldtas med klappor – och Anderberg har såväl polisanmält händelsen som tagit bort sitt privata twitterkonto. Lakers Lakejer har med bestämdhet tagit avstånd från trakasserierna.

… sågning: Modo åkte i torsdags på sin sjunde raka förlust efter att ha tappat ledningar på både 3–0 och 4–1 till slutresultatet 4–7 mot Brynäs. Den annars så karismatiske tränaren Larry Huras sparade inte på krafterna utan sågade lagets mer ärrade herrar kring fotknölarna på den efterföljande presskonferensen. ”När ett lag har det tufft måste de rutinerade spelarna kliva fram, men det gör de inte. Jag räknar med att de unga spelarna gör misstag, men de äldre kan inte ta så dåliga beslut som de gör. De kan inte slå en tremeterspassning blad till blad”, dundrade Huras. Ouch!

… tröjor: Oktober är slut, November har blivit Movember och SHL-klubbarna kommer under den närmaste månaden att samla pengar till forskning i kampen mot prostatacancer. Hela projektet sparkades i gång på lördagen då fem av sex matcher var officiella Movember-matcher med särskilt framtagna tröjor i kampanjens tecken. Alla hemmalag i svart och alla bortalag i vitt – kanske inte ett koncept som skulle kännas särskilt originellt i längden men för en kväll var det läckert att se SHL-lagens klubbmärken i kombination med lite andra färger. Personligen var jag svag för Växjö och Skellefteå med tröjor i svart och guld, samtidigt som HV71 kanske kunde ha tänkt ett varv extra kring de knallgula siffrorna på vit bakgrund. Vilken tröja var din favorit?

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten