Sök
Johanna Olofsson.
Nyheter

Damkronorna ställs mot världens tre bästa landslag: ”Tror vi kan vara med och nafsa”

Förlust mot Kanada i går, men genrepet var trots nederlaget med 1-3 ett positivt besked för Damkronorna. Nu väntar en hemmaturnering i Sundsvall, Njurunda och Kovland där man ställs mot tuffast möjliga motstånd.
– Jag tycker framför allt det ska bli väldigt roligt att spela mot det här motståndet. Det är inte så ofta vi får göra det. Att vi då får göra det på hemmaplan här i Sverige gör det ännu roligare, säger Modos back Johanna Olofsson till hockeysverige.se.

Damkronorna gjorde en stark insats i söndagens träningmatch mot Kanada. Sverige tog ledningen med 1-0 genom Hanna Olsson, men sedan vände kanadensiskorna och vann matchen med 3-1. Kanada vann även skotten med 39-11 inför drygt 1000 åskådare i Härnösand.

En av Damkronornas bästa spelare var Modos back Johanna Olofsson. Hockeysverige.se fick ett snack med henne under måndagen och vi bad henne sammanfatta gårdagens match.
– Vi inledde bra. Klart att det är tufft motstånd samtidigt som vi inte spelat med den farten på ett tag så det var lite ovant. Vi har det lite tyngre i andra perioden och sista målet, 1-3, gör Kanada när det är nio sekunder kvar av andra perioden. Det gör att dom får lite feeling medan vi får kämpa oss tillbaka i tredje och avslutar relativt bra.

Johanna Olofsson.

Kände du någon gång i matchen att ni var på väg att vinna den här matchen trots Kanadas ganska överlägsna skottstatistik?
– Ja, när vi gör 1-0 så har vi en efter det en hel del chanser. Dessutom är chanserna riktigt farliga och vi har möjligheterna att sätta dit puckarna.
– Klart att spela det försvarsspel som vi får göra kräver väldigt mycket energi och det gäller att man orkar trycka upp. Jag tycker ändå att vi gör det bra stundtals. Klart att Kanada är ett bra hockeylag, så det bli tyngre perioder under matchen.

Vad är det som till slut fäller avgörande?
– Kanada pumpar på ganska hårt på oss. Det som avgör är kanske det att matchen har mycket fart och vi blir lite avvaktande och tvekar på oss själva. Samtidigt sker det en del misstag när man spelar i den här farten. Det kan vara lite sådana saker som spelar in.
– Det går väldigt fort och vi är inte riktigt vana med det, men det är väldigt roligt och stimulerande att spela sådana matcher. Viljan och kraften känns det inte som att det var något fel på i alla fall.

Hur ser du på Minatsu Murases insats i målet?
– ”Musse” var riktigt, riktigt bra mot Kanada. Det var verkligen jättekul att se. Det är bra för Sara (Grahn) att känna att vi har någon underifrån som är med henne på tåget, om man säger så.

Du har spelat mot USA och Kanada tidigare, hur står sig den här upplagan av Damkronorna jämförelsevis med tidigare upplagor?
– Vi har ett rätt så rutinerat lag den här gången. Dom flesta har varit med förut och vet vad som krävs för att vi ska ha en chans.
– Det känns ändå bra att bara ha 1-3 i ryggen när vi går in i turneringen. Sedan är det så att vi möter dom bästa lagen i världen och det gäller att vara ödmjuk inför varje match. Alla vet vilket hårt jobb som krävs för att vi ska kunna vara där och nosa på dom här lagen.

Nu väntar tre väldigt viktiga matcher för Sverige mot USA, Finland och Kanada. Tre matcher som Johanna Olofsson ser mycket fram emot.
– Jag tycker framför allt det ska bli väldigt roligt att spela mot det här motståndet. Det är inte så ofta vi får göra det. Att vi då får göra det på hemmaplan här i Sverige gör det ännu roligare.
– Sedan är det såklart så att vi inte är här bara för att det är roligt. Vi vill ju vara med och tävla och jag tycker att vi visade igår att vi är med bara vi är väldigt noga med vår gameplan och hålla oss till det vi pratat om. Gör vi bara det så tror jag vi kan vara med och nafsa på dom.

Vilka krav ställer du på dig själv i dom här matcherna?
– Jag tycker om att spela tuffa matcher och fysisk närkontakt. Med en match i benen från i går känns det nu som att jag vill våga hålla i pucken och försöka spela mitt spel fast det går fort. Sedan är det framför allt ett hårt jobb som gäller för att vara med där ute. Du kan inte slappna av någonstans, utan det är fokus till 100 procent hela tiden.

Passar ditt spel bra i möten med just Kanada och USA?
– Ja, jag tycker om att spela dom här tuffa matcherna. Roligaste matcherna är när man får spel fysiskt helt enkelt. Jag tycker att jag får ut en hel del av min prestation mot tuffare motstånd, absolut, avslutar Johanna Olofsson.

4-8/11 2015. 4-nationersturnering i Sundsvall Energi Arena, Sundsvall samt Ånäshallen, Kovland och Modin & Zetterberg Hallen, Njurunda, Sverige

Onsdagen den 4 november 2015
4/11 klockan 16.00 Kanada-Finland, Sundsvall Energi Arena, Sundsvall
4/11 klockan 19.30 Sverige-USA, Sundsvall Energi Arena, Sundsvall             

Torsdagen den 5 november 2015
5/11 klockan 19.00 USA-Kanada, Ånäshallen, Kovland
5/11 klockan 19.00 Sverige-Finland, Modin & Zetterberg Hallen, Njurunda     

Fredagen den 6 november 2015
6/11 Spelledig dag           

Lördagen den 7 november 2015
7/11 klockan 13.00 Sverige-Kanada, Sundsvall Energi Arena, Sundsvall
7/11 klockan 16.30 Finland-USA, Sundsvall Energi Arena, Sundsvall             

Söndagen den 8 november 2015
8/11 klockan 11.00 Match om tredje plats, Sundsvall Energi Arena, Sundsvall
8/11 klockan 14.30 Finalmatch, Sundsvall Energi Arena, Sundsvall
Med reservation för eventuella ändringar

Idag 19:00
Örebro HK - Luleå HF
1 2.80
X 4.10
2 2.30
Idag 19:00
IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
1 3.10
X 4.20
2 2.15
Idag 19:00
Färjestads BK - Växjö Lakers HC
1 1.87
X 4.45
2 3.75
Idag 19:00
Linköping HC - Rögle BK
1 3.00
X 4.05
2 2.20
Idag 19:00
Leksands IF - Djurgårdens IF
1 2.90
X 4.15
2 2.25
Idag 19:00
Frölunda Indians - Brynäs IF
1 1.83
X 4.30
2 3.95
Fredag 19:00
BIK Karlskoga - Almtuna IS
1 1.43
X 5.50
2 5.20
Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten