Nyheter

Välkomna in i spelet, Columbus!

Förlustsviten stannade vid åtta matcher. I natt fick Columbus Blue Jackets äntligen plocka sina första poäng, när Colorado besegrades med 4-3.
– Spelarna förtjänade det här, säger nye coachen John Tortorella till nhl.com.

Efter sju raka förluster tvingades Todd Richards lämna sitt uppdrag som huvudcoach för Columbus tidigare i veckan. In kom i stället den mytomspunne John Tortorella, men även han fick inleda mot förlust.

I natt kom dock segern för Blue Jackets. Efter åtta raka nollpoängare inkasserade man två poäng i Pepsi Center mot Colorado. Trots ett underläge inför slutperioden lyckades man vända på steken och vinna efter full tid.

Därmed har den nye tränaren John Tortorella fått en fin start i sin nya klubb, genom att vinna redan i andra matchen.
– Vi kände att det här var den typen av match som man kommer ur svackor i. Och det gjorde vi. Spelarna förtjänade det här, för de har jobbat hårt hela säsongen men kommit ut tomhänta ändå, säger Tortorella.

Brandon Dubinsky sköt det matchavgörande 4-3-målet, men det var Boone Jenners två mål i den första perioden som grundlade segern.
– Det känns riktigt bra. Det här var en karaktärsseger, eftersom vi låg under inför tredje perioden men lyckades vända tillbaka. Det var en enormt viktig seger, säger Jenner.

Matchen var också en skön revansch för den så kritiserade Sergej Bobrovskij. ”Bob” vann målvaktsmatchen mot landsmannen Semjon Varlamov, efter att ha räddat 31 av de 34 skott han fick på sig.

Colorado – Columbus 3-4
Coloroado: Jarome Iginla, Nathan MacKinnon, Jack Skille
Columbus: Boone Jenner x2, Ryan Murray, Brandon Dubinsky