John Klingberg.
Pittsburgh

Tre svenskmål – då sänkte Dallas stjärngänget igen: ”Vi är på rätt väg”

ANNONS

Pittsburgh Penguins tycktes vara på gång efter sin klena start på säsongen. Men när stjärngänget stötte på Dallas Stars, samma motståndare som man nollades av i premiären, i natt tog det slut på det roliga.

Dallas Stars svenskar såg nämligen till att ge Pittsburgh en 4-1-förlust hemma i Consol Energy Center. Johnny Oduya, John Klingberg och Mattias Janmark lyckades alla bli målskyttar för Stars. Klingberg hade dessutom en assist och utsågs till matchens första stjärna.

Klingbergs 2-0-mål, som blev matchvinnande, kom i powerplay när Patric Hörnqvist satt utvisad för Pittsburgh. Han klev enkelt runt Pascal Dupuis, som gjorde comeback i Penguins efter sin långa frånvaro till följd av en blodpropp, och skickade behärskat in pucken bakom Marc-André Fleury. Dupuis hade inte spelat match sedan 15 november i fjol.

Janmarks mål var hans tredje för säsongen. Det kom till sent i andra perioden efter att Valerij Nitjusjkins styrning på Klingbergs skott räddats av Fleury. Janmark tog påpassligt hand om returen och tryckte resolut upp pucken i krysset.

Dallas har vunnit sex av sina sju första matcher den här säsongen och ser starka ut. John Klingberg tycker att laget har något riktigt bra på gång.
– Vi mötte riktigt bra spelare, men vi håller på att lära oss något här. Jag tror att vi kan spela ännu bättre, men vi är på rätt väg så vi kommer bara att bli bättre, säger Klingberg till nhl.com.

Pittsburgh – Dallas 1-4 (0-2, 1-2, 0-0)
Pittsburgh:
Nick Bonino (1).
Dallas: Johnny Oduya (1), John Klingberg (1), Jason Spezza (5), Mattias Janmark (3) (Klingberg).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM