Philadelphia

VIDEO: Här sänker superpesten sin forne lagkamrat

ANNONS

Efter fem säsonger i Philadelphia Flyers organisation blev den omstridde forwarden Zac Rinaldo i somras trejdad till Boston Bruins. När han i natt ställdes mot sina forna lagkamrater tog det inte lång tid att skapa en kontrovers.

Zac Rinaldo har varit en av NHL.s mest omdebatterade spelare de senaste åren. Mycket tack vare sin aggressiva spelstil och de skador som han genom sina stundtals våldsamma tacklingar har utmynnat i.

När han i natt ställdes mot sina forna lagkamrater i Philadelphia Flyers dröjde det inte länge innan han hamnade i centrum. I slutsekunderna av den första perioden sänkte Rinaldo nämligen Sean Couturier med en illegal tackling – och fick matchstraff för charging. Couturier kunde inte fullfölja matchen efter smällen, som tycktes vara riktad mot centerns huvud.

Enligt Joe Haggerty på CSN New England har NHL redan börjat granska tacklingen och det är troligt att Rinaldo, som räknas som en återfallsförbrytare efter flera tidigare förseelser. Förra säsongen stängdes han av i åtta matcher för en ful tackling på Pittsburgh Penguins stjärnback Kris Letang.

Philadelphia vann matchen med 5-4 efter förlängning sedan lagkaptenen Claude Giroux blivit matchvinnare. Giroux var även den som inledde upphämtningen i den tredje perioden när Flyers gick från 2-4 till 4-4. I Flyers sköt tidigare Skellefteåforwarden Pierre-Édouard Bellemare säsongens första mål. Noterbart är också att laget tvingades till ett målvaktsbyte efter första perioden. Michal Neuvirth utgick skadad och ersattes av Steve Mason.

I Boston svarade Loui Eriksson för två assist. Det ger honom fem poäng (2+3) på de sex inledande matcherna.

Boston – Philadelphia 4-5 (2-2, 2-0, 0-2, 0-1)
Boston:
Brett Connolly (1), Patrice Bergeron (4) (Loui Eriksson), Chris Kelly (2) (Eriksson), Jimmy Hayes (2).
Philadelphia: Claude Giroux 2 (3), Pierre-Édouard Bellemare (1), Sam Gagner (2), Wayne Simmonds (1).

Den här artikeln handlar om: