Michelle Karvinen, Andrea Dalen och Tina Enström.
SDHL 1

Djurgården starkast i historiskt derby

ANNONS

Riksseriens matchande i helgen bjöd bland annat på ett historiskt Stockholmsderby. Där var Djurgården snäppet vassare än AIK och knep en 2-1-seger.
– Vi vann då vi var det starkare laget, säger Djurgårdens Frida Ekdahl till hockeysverige.se.

Riksseriens ”snackismatch” den här helgen var givetvis det fösta derbyt någonsin i Riksserien mellan AIK och Djurgården. Med fullsatt och 250 åskådare på plats var stämningen mycket hög i Ritorps Ishall. Andrea Dalen gav Djurgården ledningen med 1-0 redan efter tolv sekunder. I mitten av tredje perioden gjorde Tina Enström 2-0 innan Lisa Hedengren, med sitt femte mål för säsongen, reducerade till 2-1 med sju minuter kvar, men närmare än så kom inte hemmalaget.
– Vi vann då vi var det starkare laget. Vi höjde oss det lilla extra snäppet när AIK hade pressen på oss. Jag tycker att vi visade stor karaktär och behöll ledningen till slutet trots många känslor på både isen och läktarplats, säger Djurgårdens Frida Ekdahl till hockeysverige.se och fortsätter:
– I en tight och jämn match med två riktigt bra lag där chanserna blir väldigt få gäller det att man verkligen tar vara på sina lägen man får, vilket vi lyckades bättre med. Lovisa (Berndtsson) var riktigt vass i målet igår också och man känner sig grymt säker med henne där bak.

Frida Ekdahl var även nöjd med inramningen.
– Det var kul att det var många som kom och tittade på matchen och att både bland annat DN och SVT haft inslag under veckan inför matchen. Det var speciellt att spela då AIK hade en liten klack som höll igång ganska bra och bland annat försökte störa med skrik under timeouten och så vidare, men jag tror vi alla bara sporrades mer av det och ville slå AIK extra mycket.

Reservmålvakt i AIK var för övrigt Sofia Reideborn. Under söndagen vaktade hon målet för AIK:s U18-herrar i deras möte med Haninge. AIK vann den matchen med 6-2.

LULEÅS ÖVERKÖRNING – SJU MÅL PÅ EN PERIOD

Luleå stod för omgångens ögonbrynshöjare när man på första perioden mot Brynäs gjorde sju mål. Sex av dessa på landslagsmålvakten Sara Grahn, som sedan byttes ut mot lovande Ellen Jonsson. Michelle Karvinen och Emma Nordin gjorde två mål var för Luleå som till slut vann med 8-1 inför 325 åskådare.
– Det var i första hand en laginsats, alla gjorde vad vi har tränat på och pratat om. Vi gjorde alla små detaljer rätt, vilket resulterade i målen som vi fick. Vi har en bra känsla i laget och arbetar hårt hela tiden för att bli bättre, säger Michelle Karvinen till hockeysverige.se om dagens första period.

Luleå vann även lördagens match mot Sundsvall med 5-0. Emma Nordin svarade för två av målen även i den matchen. Maria Omberg vaktade Luleås mål.

Modo har börjat röra på sig rejält. Under lördagen besegrade man Brynäs hemma med 2-1 efter det att landslagsforwarden Nathalie Ferno avgjort med 58 sekunder kvar av matchen. Olivia Carlsson gjorde Modos första mål medan Brynäs lagkapten Angelica Östlund svarade för Brynäs mål. På söndagen följde Modo upp den segern med att besegra Sundsvall med 5-0. Erika Grahm svarade för två av målen medan Sarah Berglind höll nollan i Modokassen.

LINKÖPING UPP I SERIELEDNING

Linköping har klivit upp som serieledare i Riksserien efter två segrar i helgen. Under lördagen besegrade östgötskorna Leksand borta med 2-1 efter mål av Madelen Haug Hansen och Pernilla Winberg. Leksands mål gjordes av Hanna Sköld. Under söndagen vann Linköping sedan över SDE Hockey med 4-0. Lisa Nordlöf, som vaktade målet i stället för Florence Schelling, höll alltså nollan.

SDE Hockey förlorade även mot HV 71 under lördagen. HV 71 vann med 5-3 trots att SDE hade ledningen tidigt i matchen med 1-0. Maggie Litchfield Medd svarade för två av SDE:s mål.
På söndagen åkte HV 71 vidare upp till Leksand där man tog en fin skalp då man efter straffar vann med 3-2. Jenna Smith gjorde HV 71:s båda spelmål medan tidigare Leksandsforwarden Fanny Rask avgjorde straffläggningen. Leksands mål gjordes av Hanna Sköld och Liga Miljone.

I poängligan ligger Andrea Dalen, Djurgården (20+9), i topp före lagkamraten Tina Enström (3+17) och Michelle Karvinen, Luleå (8+10).

Målvaktsligan toppas av Modos Sarah Berglind före Linköpings Florence Schelling och AIK:s Minatsu Murase.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
20:00 Lausanne - Zürich National League
01:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
onsdag 24 april
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL