Sök
Klas Dahlbeck.
Nyheter

Tålamodet betalade sig – nu är Klas en NHL-spelare: ”Till slut känns det inte orimligt att spela där”

Han tillbringade drygt två säsonger i AHL innan han ens fick debutera i NHL. Nu har tålamodet betalat sig för Klas Dahlbeck. Den tidigare Linköpingsbacken håller som bäst på att etablera sig på uppstickarlaget Arizona Coyotes blålinje.
– Det var en bit till NHL när jag kom över, men man kommer närmare och närmare och till slut känns det inte orimligt att spela där, säger Dahlbeck till hockeysverige.se.

Ett av lagen som inlett årets NHL överraskande bra är Arizona Coyotes. I laget finns svenskarna Oliver Ekman Larsson, Nicklas Grossmann, Anders Lindbäck och Klas Dahlbeck. I natt svensk tid nollade Arizona storfavoriterna Anaheim på bortaplan. Efter storspel av Mike Smith i Arizonamålet vann man till slut med 4-0.
– Vi fick en kanonstart på matchen med tre snabba mål. Sedan kunde vi spela lite på den ledningen. Mike Smith storspelade igen där bak samtidigt som jag tycker att hela laget kämpade hårt hela matchen. Det var kul att få vinna, säger Klas Dahlbeck till hockeysverige.se från flyget på väg att lyfta hem mot Arizona där man kommande natt möter Minnesota.

Tre av Arizonas mål gjordes av 20-årige Anthony Duclair som kom till organisationen New York Rangers i våras. Förra säsongen var han dessutom med och spelade hem JVM-guldet till Kanada.
– Det är fantastiskt att se honom och (Max) Domi spela ihop. Vilka ”skills” och vilken fart dom har båda två.

Klas Dahlbeck.

Klas Dahlbeck spelade drygt 16 minuter, men svarade inte för några poäng den här kvällen. Han var ändå nöjd med sin match och inledningen av säsongen.
– Jag tycker att det gick bra och jag försöker bidra med mitt spel, spela enkelt, hjälpa till i boxplay och så vidare. Det har funkat bra.
– Min säsongsinledning har varit lite liknande. Jag börjar bakifrån. Sedan får jag väl försöka spela lite mer med pucken också. Jag tycker att vi har spelat bra försvarsmässigt i alla tre matcherna. Sedan är det klart att jag vill växa och vara mer aktiv i spelet med puck, men jag tycker ändå det känns bra så här långt.

24-åringen från Katrineholm debuterade för Chicago i NHL redan förra säsongen. Sedan dess tycker han själv att han utvecklats en hel del som spelare.
– Jag lärde mig mycket då jag fick komma till Arizona i slutet av förra säsongen. Jag fick känna att jag klarade av att spela på den här nivån och med det bygga upp ett självförtroende, lära känna alla spelare, ledare och ett nytt spelsystem.
– Det här gjorde det enklare att komma in till campen det här året och sedan har jag bara byggt vidare på det jag började förra säsongen.

Du lyckades inte riktigt etablera dig i Chicago. Vad har flytten till Arizona betytt för dig.
– Flytten hit har verkligen fått det att lossna för mig. Jag har fått spela på en ordinarie plats, vilket jag är väldigt glad för mig.   


Foto: Frank Jansky/Icon Sportswire

”ÅREN I AHL VAR VÄRDEFULLA FÖR MIG”

Givetvis har det betytt en hel del för Dahlbeck att ha flera svenskar på plats även om han inte spelar i samma backpar som Ekman Larsson eller Grossmann.
– Det gör allting runt omkring lite enklare. Det är jättekul att det är ett gäng svenskar här. Vi håller ihop och är ganska tajta. Allting blir dessutom lite enklare med Oliver och Grossmann på backen. Det är ju två som man kan snacka och diskutera situationer lite extra med. Det tycker jag har fungerat väldigt bra.
– Nu spelar jag med (Zbynek) Michalek. Jag tycker att det också funkar bra. Han är väldigt rutinerad, har varit med länge och jätteduktig försvarsmässigt. Vi snackar mycket på isen och försöker hjälpa varandra. Vi har spelat bra tillsammans.

Med facit i hand, du gjorde två säsonger i AHL för Rockford innan du fick chansen i NHL, vad betydde den här tiden för dig?
– Det är lite annat spel här jämfört med Sverige. Självklart var den här acklimatiseringen, att få komma över hit tidigt nyttig. Jag tror att organisationerna tycker att det är bra att man kommer över och får bevisa sig här borta. Visa att man håller och gå igenom hela processen med allting här borta. Det är annorlunda.
– Åren i Rockford var värdefulla för mig och jag tror att det hjälper mig väldigt mycket i dag. Det var en bit till NHL när jag kom över. Det är något som man känner att man kommer närmare och närmare för varje säsong som går. Till slut känns det inte orimligt att spela i NHL länge och sedan är man där.

Senaste säsongen var Arizona ett bottengäng i NHL, men efter tre omgångar är laget fortfarande obesegrat. Det ska man ännu inte dra för stora växlar av, enligt Dahlbeck, även om han tycker att laget ser väldigt bra ut den här säsongen.
– Det är alldeles för tidigt på säsongen för att börja titta på det där. Vi har spelat bra, men vi måste fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt.
– Nu har vi haft en bra effektivitet framåt samtidigt Smith har spelat bra för oss där bak. Det har gjort att vi kunnat vinna några matcher. Trots allt är det ändå 79 matcher eller något kvar.

En av spelarna som Dahlbeck tycker har lyft Arizonas försvarsspel så här långt är Nicklas Grossmann som kommit till klubben inför årets säsong från Philadelphia.
– Grossmann bidrar med en väldig närvaro på isen. En stor och fysisk kille. Hans typ av spel smittar av sig på alla backar i laget. Vi andra i hans omgivning växer av det, avslutar Klas Dahlbeck.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten