Sidney Crosby
Pittsburgh

Tunga inledningen fortsätter – fortfarande ingen seger för Pittsburgh

ANNONS

Säsongsinledningen har blivit allt annat än vad storsatsande Pittsburgh Penguins hade hoppats på. Nattens förlust mot Montréal Canadiens innebär att man har förlorat tre raka matcher – den sämsta starten på ett decennium. 

Med värvningen av Phil Kessel trodde Pittsburgh Penguins att de äntligen hade skaffat sig den offensiv som krävs för att vara med och slåss om Stanley Cup igen. Istället har säsongsinledningen, som bjudit på tre raka förluster, blivit den tyngsta sedan 2005/06. I natt kom den tredje raka förlusten efter att gästande Montréal Canadiens avgått med en 3-2-seger.
– Ingen match har varit lik den nästa, det har verkligen varit så. Spelare har varit upp och ner i vissa matcher, och i natt skulle jag säga, under 80 procent av matchen, så gillade jag vad våra bästa spelare bidrog med. Det fanns perioder där jag tycker att vi släppte ner guarden, men i den andra perioden hade vi mycket momentum, säger lagets coach Mike Johnston till nhl.com.

För Montréal, å andra sidan, innebar segern lagets fjärde raka i säsongsinledningen – samtliga på bortaplan. Det är första gången sedan 1977 som den anrika klubben inlett en säsong med fyra raka segrar. Stor hjälte för Quebeclaget blev Tomas Fleischmann – som fick kontrakt efter en tryout – efter att han satt ett skott något billigt mellan Marc-André Fleury och hans högra stolpe. I slutet av matchen räddade Carey Price, som brukligt, segern för sitt lag med ett par riktigt kvalificerade räddningar.

Matchens stora spelare var annars Max Pacioretty, som fortsatte sin fina säsongsinledning med två mål i matchen. Den nyligen utsedda kaptenen har nu gjort fyra mål på fyra matcher för Canadiens, som nu vänder hem för hemmapremiär mot New York Rangers på torsdag.
– När man tittar tillbaka på den här bortaresan, så bidrog varje kedja och alla backar, och vi fick några viktiga räddningar från målvakterna. Så det har varit en bra laginsats genom hela laget, säger Montréalcoachen Michel Therrien.

Pittsburgh – Montréal 2-3 (0-1, 2-1, 0-1)
Pittsburgh: Beau Bennett (1), Kris Letang (1)
Montréal: Max Pacioretty (3, 4), Tomas Fleischmann (1)

Den här artikeln handlar om: