Sök
Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans lag #3

På grund av sextondelsfinalerna i Champions Hockey League blev det en lite sparsmakad SHL-vecka. Det hindrar inte hockeysverige.se från att plocka ut ännu en upplaga av Veckans SHL-lag.

Julius Hudacek, Örebro (2)
Det är tyvärr inte slovakens sportsliga insatser som har varit i fokus. I helgen blev han för andra gången på kort tid anmäld till disciplinnämnden för en påstådd filmning. Det är trist att Hudacek hamnar i rampljuset av den anledningen när hans målvaktsspel håller så pass hög klass. Stoppade 47 av 50 skott när Örebro plockade ned Färjestad på jorden med två segrar.

Anssi Salmela, Brynäs
Fortsätter att logga tunga minuter på Brynäs blålinje och leverera offensivt. Hade tre assist i de bägge segrarna mot Luleå och Frölunda och hänger med i toppen av backarnas poängliga med sju poäng på åtta matcher.

Chad Billins, Linköping
Den offensivt lagde backen hade ingen bra sejour i Luleå i fjol. I Linköping tycks amerikanen ha kommit bättre till sin rätt. Ett av många offensiva vapen från LHC:s blålinje. Noterades för tre assist i matcherna mot Malmö och Skellefteå och bjöd på ett stabilt backspel. Har sex poäng (1+5) på åtta matcher. Lika många som han gjorde på 23 matcher för Luleå i fjol.

Greg Scott, Brynäs
Ska man utse omgångens spelare är det tveklöst Greg Scott. Tillsammans med Anton Rödin utgör han ett av SHL:s farligaste radarpar. Blev matchvinnare med sitt övertidsmål mot Luleå och var sedan involverad i alla tre målen när Brynäs blev det första laget att besegra Frölunda den här säsongen. Tre mål och två assist i veckans matcher ger honom andraplatsen bakom Rödin i SHL:s poängliga.

Tomi Sallinen, Djurgården
Tomi Sallinen var Leksands kanske bästa spelare i fjol. Då hamnade hans fina spel i skuggan av lagets underprestation och slutliga degradering till Hockeyallsvenskan. I Djurgården ser den starke tvåvägscentern ut att få mer utrymme att skina. Svarade för 1+3 i de bägge vinsterna mot Växjö och bjöd på fint spel över hela isen. Hans betydelse för Djurgården speglas i det förtroende som tränaren Hans Särkijärvi visar för honom. Spelade 19.24 i fredags och 26.29 (!) i lördags.

Patrick Thoresen, Djurgården
Det var givetvis bara en tidsfråga innan han skulle vakna till liv. Med sommarens och försäsongens skadebekymmer i backspegeln klev Patrick Thoresen in och svarade för 2+2 i fredagens 4-2-seger mot Växjö. Hade ytterligare en assist på lördagen. Med en Thoresen i toppslag kommer Djurgården att bli jobbiga att tas med framöver.

Veckans

… cirkus: Turerna kring Magnus Nygrens uppenbara huvudtackling på Jesper Lindgren var en fars att beskåda. Som om inte alla ilskna kommentarer på nätet var nog fick vi se en före detta spelare gå ut och anklaga domarbasen för jäv och en privatperson anmäla Nygren. Hade allt bara skötts som det skulle från början med att tacklingen anmälts till referensgruppen hade SHL sluppit den här cirkusen. En uppmaning till de styrande: ta er i kragen och lämna egot hemma när ni går till jobbet!

… berg- och dalbanelag: Ja, vad ska man egentligen säga om Malmö Redhawks? 1-7 mot Linköping på hemmais ena dagen – 7-4 mot Karlskrona på bortais nästa. Jag tror inte att jag är ensam om att ha haft högre krav på skåningarna inför säsongen. De här ojämna insatserna, och inte minst det bristfälliga försvarsspelet, inger inte speciellt mycket förtroende. Men det är å andra sidan rätt roligt att titta på som neutral åskådare.

… kommentators-gate: Modo blev inte bara förnedrade av Frölunda i Scandinavium, de fick även finna sig i att bli förnedrade verbalt av kommentatorn Patrik Westberg. Nu fick Westbergs kommenterande orimligt stora proportioner i media, men jag kan samtidigt förstå en del kritiken mot honom. Man kan inte sitta och hånskratta åt ett lag, hur dåliga de än må vara.

… väckarklocka: Färjestad har hyllats för sin starka inledning på säsongen. Tittar man på den avancerade statistiken vad gäller lagets puckinnehav och målchanser för och emot har FBK inte rosat marknaden. En spelmässig uppryckning kommer att behövas på sikt för att den typen av uddamålsförluster man åkte på mot Örebro i helgen inte ska bli vanligare.

… sämsta insats: Modos agerande i bortamötet med Frölunda var beklämmande. Spelarna såg extremt vilsna ut och blev gång på gång upprullade av motståndarna. Att laget kunde kliva in och besegra Rögle med 3-1 två dagar efter 0-7-smällen i Göteborg var starkt, men de ojämna prestationerna är minst sagt oroväckande. Modos lägstanivå den här säsongen är bland det värsta jag sett i modern SHL-tid.

… krislag: HV71 rosar inte marknaden just nu. Fem raka förluster och ett läckande försvar vittnar om att allt inte står riktigt rätt till i Jön. En del av värvningarna som Johan Hult och Johan Davidsson gjorde inför säsongen är på gränsen till katastrofala. NHL-meriterade backen Ryan O’Byrne kan mycket väl vara det mest misslyckade nyförvärvet som ett SHL-lag har gjort så här långt den här säsongen. Stor och stark, men alldeles för orörlig och trög i tanke och aktion för att kunna hävda sig på stor is.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten