Henrik Zetterberg.
Nyheter

Zäta tackar ynglingarna efter nya poängen: ”Det gör mig yngre”

ANNONS

Henrik Zetterberg har fått en strålande start på NHL-säsongen. Efter tre poäng i premiären kom två nya i natt, och nu tackar han lagets unga spelare för inledningssuccén.
– Att jag får spela med fräscha spelare gör mig yngre, säger han till nhl.com.

Många var tveksamma till Henrik Zetterberg den här säsongen. Efter de senaste årens ryggproblem fanns det en hel del skepsis kring den svenske stjärnan. Men så här långt har han åtminstone tystat tvivlarna.

Efter att ha levererat tre assistpoäng på sin 35-årsdag i premiärmatchen, stod han för ett mål och en målgivande passning i nattens 4-3-seger mot Carolina. Nu tackar svensken lagets unga spelare för succén.
– Jag har fått en bra start på säsongen, men så spelar jag också med unga och fräscha spelare. Det gör mig yngre, säger han till nhl.com.

Svensken lirar med veteranen Justin Abdelkader, som gjort fyra mål de inledande två matcherna, samt 19-åringen Dylan Larkin. Den kedjan har gjort sex mål och totalt 13 poäng på två matcher. Zetterberg hyllades ordentligt av just Abdelkader efter vinstmatchen.
– Han är så lugn med pucken. Han hittar medspelare över hela rinken, utan att ens behöva titta. Det är det som gör honom till en av de bästa spelarna i världen, och jag trivs väldigt bra över att jag får spela med honom.

Gustav Nyquist fick med sig en assistpoäng från segern, och Carolinas Victor Rask sköt sitt första mål för säsongen. Rask tvingades dock se Detroits målvakt, Petr Mrázek, storspela. Mrázek räddade 44 skott i 4-3-vinsten.

Detroit – Carolina 4-3
Detroit: Teemu Pulkkinen x2, Henrik Zetterberg, Justin Abdelkader
Carolina: Victor Rask, Nathan Gerbe, Justin Faulk

Den här artikeln handlar om: