Giroux och Voracek.
Philadelphia

Philadelphia: Ensamma stjärnor i behov av understöd

Claude Giroux och Jakub Voracek är ett av NHL:s bästa radarpar. Ändå är det bristen på offensiv kraft som ligger till grund för Philadelphia Flyers tillbakagång. Nu behöver stjärnorna få bättre understöd för att laget ska kunna lyfta mot slutspel igen.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Jason LaBarbera, mv, Anaheim, Michal Neuvirth, mv, N Y Islanders, Jevgenij Medvedev, b, Ak Bars Kazan, Davis Drewiske, Montréal, Aaron Palushaj, fw, Avtomobilist Jekaterinburg, Sam Gagner, fw, Arizona, Tim Brent, fw, Metallurg Magnitogorsk, Chris Conner, fw, Washington, Colin McDonald, fw, N Y Islanders, Chris Porter, fw, St. Louis.
Förluster:  Ray Emery, mv, Tampa Bay (tryout), Rob Zepp, mv, klubblös, Nicklas Grossmann, b, Arizona, Carlo Colaiacovo, b, Buffalo, Zac Rinaldo, fw, Boston, Zack Stortini, fw, Ottawa, Jason Akeson, fw, Buffalo, Blair Jones, fw, Vancouver.

S9

S1Steve Mason
Fjolåret var Masons klart bästa i karriären och vore det inte för en del skador hade han antagligen fått mer uppmärksamhet än vad som blev fallet. 27-åringen kunde trots sin fina säsong inte föra Flyers till slutspel, men det berodde snarare på ett anfallsspel som inte gav utdelning i samma utsträckning som förväntat.

S2Mark Streit
37 år gammal är Mark Streit fortfarande en offensiv kraft att räkna med i NHL. Under fjolårssäsongen var han tillsammans med Erik Karlsson den back i ligan som gjorde flest powerplay-poäng (30). Därmed tillkom mer än hälften av hans totala poäng (52) i numerärt överläge. Att han ska få en så pass fin utdelning igen är svårt att tro, men räkna med att han är poängbäst bland Flyers backar igen.

S3Jakub Voracek
Fyra i den totala poängligan, nytt personligt rekord med 81 poäng och ett nytt jättekontrakt värt 555 miljoner kronor för åtta år. Jakub Voraceks succésäsong kunde ha fullbordats med ett slutspel, men Flyers saknade ”secondary scoring” bakom Voracek och Claude Giroux och kom aldrig riktigt nära spel efter grundseriens 82 omgångar. Voracek är en outsider till att ta hem segern i NHL:s poängliga och kommer även i år att slåss med radarpartnern Giroux om att ta hem den interna poängligan.

S4Wayne Simmonds
En av få spelare i NHL som är god för 30 mål och 100 utvisningsminuter. Simmonds är något av en prototyp för den gamla hederliga powerforwarden som är både fysisk och målfarlig. Är kompromisslös i sitt arbete runt motståndarkassen, vilket inte minst gör honom till en värdefull pjäs i powerplay. Kompletterar skickliga spelare som Giroux och Voracek på ett bra sätt.

S6
Lagets poängkung: 
Claude Giroux
73 poäng är en notering som många NHL-spelare dreglar över, men för Claude Girouxs vidkommande var det något av en besvikelse. Den 27-årige lagkaptenen fick inte samma utdelning i spel fem mot fem som under sina bästa NHL-säsonger och de var framför allt det som gjorde att han inte nådde upp i normal poängnivå. Kommer att få tampas med Voracek om toppnoteringen i år också.

S5Sean Couturier
Det luktar framtida Selke Trophy-vinnare över Sean Couturier, Den storvuxne centern har en del av de kvalitéer som gjort Patrice Bergeron till världens bästa tvåvägscenter. Det som fattas är bättre utdelning offensivt och det är nog bara en tidsfråga innan 22-åringens produktion börjar gå uppåt. Gissar på att det blir minst 50 poäng den här säsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

En riktigt bra målvakt och ett av NHL:s vassaste radarpar. Ändå var Philadelphia Flyers aldrig riktigt nära att nå en slutspelsplats i fjol. Avsaknaden av offensiv kraft bakom Claude Giroux och Jakub Voracek och ett stelt försvar satte käppar i hjulet för framgång. Har Flyers åtgärdat det under sommaren? Nja, de var visserligen ett steg i rätt riktning att byta coach – från Craig Berube till okände David Hakstol – skeppa i väg Nicklas Grossmann till Arizona och plocka in Sam Gagner som ett komplement till toppstjärnorna. Det är ändå inte tillräckligt. Flyers förlitar sig på att några av de yngre spelarna ska klara av att kliva fram och fylla det existerande tomrummet. Det innebär press på ynglingar som Sean Couturier och Scott Laughton att ta nästa steg redan nu. Och så har vi försvaret. Ryssen Jevgenij Medvedev är ett intressant tillskott med en hel del rutin. Klarar han bara att hantera omställningen till spelet i Nordamerika är han en uppgradering jämfört med Grossmann. På det hela taget har Flyers blivit ett bättre lag under sommaren, men antagligen inte tillräckligt mycket bättre för att ta sig hela vägen till slutspel. Det positiva är att klubben har börjat gå i rätt riktning under general managern Ron Hextalls ledning. Den här säsongen kommer man att ha flera spännande spelare, inte minst backar, i AHL och dessutom finns de bägge förstarundevalen från sommarens draft, Ivan Provorov och Travis Konecny, på tillväxt i juniorhockeyn. Ge Flyers ett par säsonger så kommer de att vara att räkna med.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Michal Neuvirth
35) Steve Mason

BACKAR:
3) Radko Gudas
15) Michael Del Zotto
22) Luke Schenn
32) Mark Streit ”A”
47) Andrew MacDonald
55) Nick Schultz
82) Jevgenij Medvedev

FORWARDS:
10) Brayden Schenn
12) Michael Raffl
14) Sean Couturier
17) Wayne Simmonds ”A”
18) R.J. Umberger
24) Matt Read
25) Ryan White
28) Claude Giroux ”C”
40) Vincent Lecavavlier
49) Scott Laughton
76) Chris VandeVelde
78) Pierre-Édouard Bellemare
89) Sam Gagner
93) Jakub Voracek

COACH: 
David Hakstol (ny)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 09 augusti
20:00 Tjeckien - Slovakien JVM
00:00 Lettland - Finland JVM
onsdag 10 augusti
04:00 USA - Tyskland JVM
20:00 Sverige - Schweiz JVM
00:00 Lettland - Kanada JVM
torsdag 11 augusti
04:00 Tyskland - Österrike JVM
19:00 Malmö - Växjö Träningsmatch
20:00 Finland - Tjeckien JVM
00:00 Slovakien - Kanada JVM
fredag 12 augusti
04:00 Schweiz - USA JVM
20:00 Österrike - Sverige JVM
00:00 Slovakien - Lettland JVM
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten