Erik Karlsson om skadeproblemen och framtiden …
Ottawa

Ottawa: En sprakande generation redo för nya underverk

De svarade för en av NHL-historiens mäktigaste slutspurter när de i vårs grejade en slutspelsplats, trots att man vid jul var 14 poäng under slutspelsstrecket. Ottawa var ett lag det slog gnistor om och en rad nya stjärnor tändes. Dessa står nu redo att utföra nya underverk och Senators är tillbaka som ett lag att räkna med.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Michael Kostka, b, NY Rangers.
Förluster: Robin Lehner, mv, Buffalo, Eric Gryba, b, Edmonton, David Legwand, fw, Buffalo, Erik Condra, fw, Tampa Bay.

S9

S1Craig Anderson
Efter en tyngre säsong 2013-2014 visade veteranen klassen i de få matcher han spelade i fjol. Problemet var att han oftare var skadad än han fanns med på banan, vilket självklart inte håller i längden. Nu när Senators valt att trejda Robin Lehner vilar ett större ansvar än tidigare på veteranen, som måste hålla sig frisk om den här säsongen ska sluta väl för det kanadensiska huvudstadslaget.

S2Marc Methot
Får sällan de stora rubrikerna, men gör spelarna i sin omgivning bättre. Är en av de viktigaste faktorerna bakom att Erik Karlsson kunde plocka hem sin andra Norris Trophy förra säsongen. Kanadensarens ansvarstagande och stabila försvarsspel gör att den svenska superstjärnan kan ta ut svängarna lite mer offensivt. 30-åringen är den enskilt viktigaste pjäsen i Ottawas defensiv.

S3Bobby Ryan
Det närmaste Ottawa kommer en offensiv superstjärna, även om amerikanen haft svårt att leva upp till de högt ställda förväntningarna sedan han anslöt från Anaheim för två år sedan. 28-åringens största problem är att han är alldeles för ojämn, men när han väl har en bra dag har han kapaciteten att fullständigt ta över en match. Hittade fin kemi med Mika Zibanejad förra året och kan duon bygga vidare på det finns alla förutsättningar för att detta ska bli Ryans bästa säsong i Senators-dressen.

S4Mark Stone
Inte sedan Dany Heatleys glansdagar har Ottawa haft en spelare med samma näsa för målet som den 23-årige kanadensaren. Redan i JVM för tre och ett halvt år sedan fick vi ett smakprov på vad Stone är kapabel till. Har en otrolig förmåga att placera sig på rätt ställe och hitta lösa puckar framför kassen. Sköt 26 mål och 64 poäng förra säsongen och det finns ingen anledning att tro att den mål- och poängskörden kommer att minska i år.

S6
Lagets poängkung:
Erik Karlsson
NHL:s bästa back under fjolårssäsongen och den bästa offensiva backen i världen på många år. Har redan vid 25 års ålder kammat hem två Norris Trophy och det finns ingen anledning att tro att det stannar där. Är med sin fart och sin fantastiska spelförståelse en av hela ligans mest sevärda spelare. Har slipat till defensiven de senaste åren, men det är fortsatt hans offensiv som får honom att stå ut ur mängden. Har vunnit Ottawas interna poängliga de två senaste åren och mycket talar väl för att det blir en favorit i repris den här vintern.

S5Cody Ceci
Etablerade sig på allvar i ligan under fjolårssäsongen och ser ut att vara redo att ta ett större ansvar den här säsongen. Sågs som en blivande toppback när han draftades 2012 och är på god väg att bli en spelare för första backparet. Har likt Karlsson otroligt fina offensiva färdigheter, samtidigt som han nu också verkar ha knäckt koden även i egen zon. Fortsätter utvecklingskurvan peka åt samma håll kommer Ottawa-sonen att bli en nyckelspelare i sin hemstad.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Den magiska upphämtningen från ett hopplöst läge till att kvalificera sig för slutspel under fjolårssäsongen var en prestation utöver det vanliga. Den visade vad detta unga Ottawa är kapabla till. De har en rad unga stjärnor med utvecklingskurvor som pekar spikrakt uppåt och den fart de spelar med gör dem till ett av de mest underhållande lagen i ligan. De har en bra mix av spelskicklighet och defensiv styrka i de bakre leden och en offensiv fullspäckad med högintressanta ungtuppar på uppgång. Det stora frågetecknet hittar vi i stället på målvaktssidan. Craig Anderson är en högklassig målvakt när han väl spelar, men han är samtidigt till åren kommen och har haft stora problem med skador de senaste åren. Om han skulle gå sönder får det betraktas som högst tveksamt om Andrew ”Hamburglar” Hammond kan upprepa sin prestation från i fjol, vilket i så fall kan komma att skapa problem för Senators. Med en frisk Anderson står det dock helt klart att Ottawa är ett lag för slutspel – med potential att sätta käppar i hjulen för de största drakarna.

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
30) Andrew Hammond
41) Craig Anderson

BACKAR:
2) Jared Cowen
3) Marc Methot
4) Chris Phillips ”A”
5) Cody Ceci
45) Chris Wideman
46) Patrick Wiercioch
65) Erik Karlsson ”C”
74) Mark Borowiecki

FORWARDS:
6) Bobby Ryan
7) Kyle Turris
9) Milan Michálek
10) Shane Prince
14) Colin Greening
15) Zack Smith
16) Clarke MacArthur
25) Chris Neil ”A”
27) Curtis Lazar
44) Jean-Gabriel Pageau
61) Mark Stone
68) Mike Hoffman
90) Alex Chiasson
93) Mika Zibanejad

COACH: 
Dave Cameron (sedan 2014)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten