Mats Zuccarello.
Nyheter

Zuccarellos bejublade comeback efter hjärnskadan: ”Det kanske kommer ta tid”

ANNONS

I slutspelet fick han lagkamraten Ryan McDonaghs slagskott i huvudet och tvingades tillbringa tid på sjukhuset med en hjärnskada. I natt var Mats Zuccarello tillbaka i spel och visade att han blir att räkna med igen.
– Det kanske kommer att ta lite tid att komma tillbaka i normal form, men det är det vi har försäsongen till, säger Zuccarello till Bergen Record efter ett mål och en assist mot Boston Bruins i natt.

Dagarna efter den ödesdigra slutspelsmatchen mot Pittsburgh Penguins i våras, där Mats Zuccarello hade fått Ryan McDonahgs hårda slagskott i huvudet, var ett töcken. Norrmannen funderade på om han någonsin skulle kunna spela ishockey igen. Eller ja, om han ens skulle kunna gå, prata eller fungera som en normal människa. Det var nämligen sådana grundläggande saker som han inte klarade av de första dygnen efter smällen, som gav honom en blödning i hjärnan.
– Läkarna var fantastiska och sa att allt skulle bli bra. Men det är svårt att inte ha sådana där tankar när man ligger på sjukhuset och knappt kan röra sig, säger Zuccarello till Bergen Record efter nattens fina comeback i förlustmatchen mot Boston Bruins.

27-åringen sköt ett mål, hade en assist och förvaltades dessutom sin straff i straffläggningen. Trots det föll Rangers med 3-4 efter att Brad Marchand skjutit det avgörande straffmålet för hemmalaget. Zuccarello tycker trots poängsuccén att han ligger lite efter.
– Det kanske kommer att ta lite tid att komma tillbaka i normal form, men det är det vi har försäsongen till, säger han.

I målet gjorde Henrik Lundqvist försäsongens första framträdande och stoppade 21 av 22 skott innan han överlät kassen åt Jeff Malcolm. Rangers har valt att hålla Lundqvist utanför spel tidigt under försäsongen och i stället låta honom träna ordentligt. Detta för att man hoppas att han ska få en bättre start på säsongen. Tidigare har han ofta haft en seg första halva på säsongen för att sedan avsluta grundserien på allra bästa sätt.

Oscar Lindberg var ombytt för Rangers för tredje gången den här försäsongen, men kom inte med i målprotokollet den här gången efter att ha gjort det i det tidigare två matcherna. I Boston fanns Loui Eriksson med på isen.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch