Björn Hellkvist

”Det är skit att vi inte kan stänga igen matchen”

Det blev lite av ett målkalas när Malmö mötte Frölunda och till slut förlorade med 4-5 efter straffar där Robin Figren avgjorde som ensam målskytt. Efter matchen var Malmös tränare Björn Hellkvist missnöjd med att man inte lyckades hålla sin 4-3-ledning.
– Klart jag är besviken att vi inte kan vinna när vi har 4-3. Det är skit att vi inte kan stänga igen matchen, säger Hellkvist.

Malmö och Frölunda bjöd på många mål när lagen möttes på torsdagskvällen. Frölunda vann med 5-4 efter straffar och tog sin tredje raka seger, men tappade också sin första poäng för säsongen.

Robin Figren blev straffläggningens enda målskytt i fjärde rundan och sköt bonuspoängen till Göteborg.

Men efter matchen var det mest anmärkningsvärda kanske att Malmös tränare Björn Hellkvist, trots underläge 0-2 och 2-3 i matchen var missnöjd med att laget inte vann.
– Klart jag är besviken att vi inte kan vinna när vi har 4-3. Det är skit att vi inte kan stänga igen matchen, säger han till C More.
– Vi är för svaga på teken defensivt, det är inget snack om det. Det är vi hela matchen.

Peter Mueller fick efter två poänglösa inledningsmatcher i SHL äntligen visa prov på sitt målskytte när han sköt både 1-2 och 4-3 för Malmö. På det andra målet gled han elegant upp från bakom förlängda mållinjen med ryggen mot mittzonen och snärtade in pucken i närmaste krysset.

Men det tog inte ens två minuter för Frölunda att kvittera. Och det var efter en sån där tekning i Malmös zon som målet kom.
Patrik Carlsson vann tekningen till Lukas Bengtsson som från långt ut på vänsterkanten skickade in ett högt skott som styrdes på en Malmöklubba och gick in högt bakom Oscar Alsenfelt för Bengtssons första SHL-mål.

Efter att Hellkvist lugnat ner sig lite grann kunde han ändå se poängen som något bra, trots förlusten.
– Det är väl jättebra att vi tar poäng, vi ligger ju under med 2-0 och det är ju ett bra lag vi möter.

Och ja, det såg inledningsvis ut som att Frölunda skulle köra över Malmö. Spencer Abott och Artturi Lehkonen fick göra 1-0 och 2-0 tämligen enkelt i mitten av perioden där man dessutom hade kunnat göra ett par till innan dess.
Men Malmö kämpade sig tillbaka in i matchen redan i första perioden när Mueller reducerade och Andreas Thuresson kvitterade.
– Vi kommer inte ut så bra som vi vill göra. Och då blir man straffad. Det är Sveriges kanske bästa lag vi möter idag.

I Frölundas mål var det Lars Johansson som stod för dagen. Han släppte inte in någon av de fyra straffarna han fick emot sig under straffläggningen, men hade annars bitvis en tuff match där han kanske inte minst släppte första stolpen för lättvindigt på Muellers 4-3-mål.
– Idag studsade det inte riktigt med och det blev ett par billiga mål, men i slutändan handlar det ändå om att vinna och det gjorde vi idag, säger Johansson.