Ryan Whitney.
SHL

Modos stjärnsmäll – backstjärnan slutar efter två matcher

ANNONS

Det blev bara två matcher i Modo för backstjärnan Ryan Whitney. På lördagen meddelade amerikanen att han lägger av – efter endast två matcher i Ö-vikslaget.
– Min kropp gick sönder tidigare än jag hade hoppats, skriver 32-åringen på Twitter.

I en intervju med hockeysverige.se tidigare under veckan kunde ni läsa om Ryan Whitneys planer att lägga skridskorna på hyllan efter säsongen. I dag kom beskedet att det inte ens dröjer så länge – då amerikanen redan nu lägger skridskorna på hyllan.

Det är i ett långt inlägg på 32-åringens Twitter-konto som han förklarar att kroppen nu inte längre håller för spel och att han därför måste dra sig tillbaka efter endast två matcher med Modo:

Whitney har under sin karriär hunnit med att spela 481 NHL-matcher på vilka han svarade för 259 poäng. Hans bästa säsonger var i Pittsburgh mellan 2005 och 2008, då han var en av de bästa offensiva backarna i NHL.

I Modo är man självklart besvikna över att deras prestigevärvning inte kunde fullfölja sitt kontrakt, men man betonar samtidigt att amerikanen uppträtt mycket professionellt.
– Naturligtvis jättetråkigt för oss men främst för Ryan som är en toppenkille, säger Modos GM Per Svartvadet och fortsätter:
– Vi har kommit överens om att bryta kontraktet och Ryan kommer att återvända till USA inom kort. Han var tacksam för chansen vi gav honom och under den korta tiden han varit här har han gjort ett positivt och helprofesionellt intryck, inte minst utanför isen där han verkligen varit en kille som spridit glädje bland lagkamraterna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM