Martin Erat
Nyheter

NHL-veteranen flyttar till topplag i KHL

ANNONS

Efter tretton år och 881 matcher i NHL är det nu klart att det inte blir mer där, för den här gången åtminstone, för tjecken Martin Erat. Han kommer istället fortsätta karriären i Avangard i KHL och blir lagkamrat med Jonas Ahnelöv.

NHL-veteranen Martin Erat är väl numera kanske mest känd för att han ingick i den trejd som Washington gjorde som skickade Filip Forsberg till Nashville 2013 och som tämligen omgående framstod som synnerligen misslyckad för Washingtons del.

Nu tycks den 34-årige tjecken vara klar med NHL efter tretton år och flyttar till KHL och topplaget Avangard i Omsk, där han blir lagkamrat med landsmannen Vladimír Sobotka och även svenske backen Jonas Ahnelöv.
– Klubben har under en lång tid visat intresse för Martin, i själva verket ända sedan i somras. Han kommer att skriva på ett ettårskontrakt, säger hans agent Pavel Maršoun till hokej.cz.

Erat sköt nio mål och 23 assist på 79 matcher för Arizona den senaste säsongen och var med i det tjeckiska VM-laget.
Totalt har han gjort 881 NHL-matcher och 545 poäng för Nashville, Washington och Arizona.

Avangard har haft stor framgång med tjeckiska spelare genom åren och bland annat haft Jaromír Jágr, Roman Červenka, Tomáš Vlasák och Pavel Patera som stjärnspelare i klubben tidigare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL