Patrik Karlkvist.
Nyheter

Mora: ”Fågel, fisk eller mittemellan?”

Sju raka segrar på försäsongen imponerar. Men vad håller Mora IK:s unga trupp för i Hockeyallsvenskan efter att ha tappt fjolårets fixstjärnor? C Mores Björn Oldéen har svårt att placera laget.
– Än så länge har man inte lyft in några nyförvärv som ger motståndarna skrämselhicka, säger Oldéen till hockeysverige.se.

Mora hade ett ojämnt fjolår, men lyckades greja en plats bland de åtta främsta lagen och var länge med och slogs en plats till SHL-kvalet. Sedan dess har klubben tappat ledande spelare som Kevin Mitchell, Lukas Bengtsson, Johan Alcén och målvakten Dan Bakala.

Ersättarna är unga och omeriterade. Det gör det svårt för Björn Oldéen, som ska leda C Mores allsvenska sändningar i vinter, att värdera Moras trupp i år.
– Blir det fågel eller fisk för laget som vunnit sju raka matcher på försäsongen? Obesegrade så här långt, men tittar man på Moras trupp väcks en hel del frågetecken. Fyra av dom fem bästa poänggörarna från i fjol har lämnat laget, nästan samtliga bärande backar är borta och än så länge har man inte lyft in några nyförvärv som ger motståndarna skrämselhicka, anser Oldéen.

Tränare för Mora är Jeremy Colliton:
– Han har något spännande på gång. Presspelet han eftersträvar börjar sätta sig och nyförvärven har scoutats väl för att klara av den tuffa arbetsbeskrivningen med stark skridskoåkning och arbetsmoral. Han har ändrat vissa detaljer i försvarsarbetet och hittills är utfallet femstjärnigt, frågan är hur det här i stora delar unga och oprövade lagbygget klarar 52 omgångar mot tufft motstånd.
– Så på frågan om fågel eller fisk – tror jag på mitt emellan, men jag skulle inte bli överraskad om Mora drar sig mot något av djuren.

Oldéens tre profiler i Mora: 

Patrik Karlkvist
– Efter att ha öst in poäng på division 1-nivå, inledde Karlkvist trögt ifjol. När han väl hittade rätt stämde det mesta och Modo kontrakterade 23-åringen. Han ska dock lånas ut hit hela säsongen och det offensivt riktigt skicklige forwarden kommer vara ett av Moras absolut vassaste vapen. Stor, teknisk och alltid utmanande, ska han bli kul att följa under säsongen.

Alexander Hilmerson.

Alexander Hilmerson
– För fyra säsonger sedan stänkte den då 20-årige masen in fina 18 mål i Hockeyallsvenskan. Sedan kom skadorna. 16 matcher totalt på två säsonger innan han i fjol var tillbaka på benen. Poängskörden nådde inga högre nivåer, men det tror jag den gör i år. Hilmerssons fina skridskoåkning, skott och arbetsmoral kommer göra honom till ett offensivt hot i vinter igen.

Alexander Deilert
– Den offensivt lagde backen var måltrea av ligans backar för två säsonger sedan, vilket belönades med ett SHL-kontrakt hos Djurgården. Men det mesta gick fel och noteringen 0+1 på 30 matcher var en stor besvikelse. Nu är Deilert tillbaka i Hockeyallsvenskan och det i en nyckelroll. Han kan räkna med mycket speltid och kommer styra Moras spel från bakplan.

Oldéens genombrottsnamn i Mora:

Linus Sandin
– En framtidsman som är inlånad från Modo för hela säsongen, och den 19-årige upplänningen kommer bli spännande att följa. 47p (24+23) på 37 matcher i J20 förra säsongen, har följts upp av en stark försäsong nu. Mora kommer låta honom växa utan press och vattnas han rätt kan det här bli en riktigt rolig säsong för hans del.

 Så här går det för Mora enligt Björn Oldéen:
– Jag ser Mora som ett lag som kommer få fightas om dom sista platserna för att kvala vidare uppåt. Någonstans mellan plats sju och tio.

Kuriosa:
På 1960-talet vimlande det av sköna smeknamn i Moras laguppställning. Eller vad sägs om ”Såja”, ”Rövarn”, ”Båg”, ”Lill-Strimma”, ”Göken” och ”Tuppen”. Minns ni vad spelarna hette egentligen? I tur ordning: Sven-Åke Jacobsson, Kjell Eklind, Bengt-Åke Gustavsson,
Lennart Svedberg, Göte Hansson och Mats Lönn. På 70-talet dök även ”Plattis” och ”Bambis” upp, det vill säga Per-Erik Olsson och Jan Danielsson.

MORA IK 2015/16

MÅLVAKTER
30) Jacob Johansson
35) Fredrik Bergvik

BACKAR
3) William Pethrus
5) Christoffer Björklund
6) Alexander Deilert
7) Erlend Lesund
12) Patrik Eklund
23) Erik Flood
26) Jesper Eriksen
27) Olov Lundqvist

Emil Bejmo.

FORWARDS
8) Robin Johansson
10) Pierre Engvall
11) Alexander Hilmerson
13) Emil Bejmo
16) Fabian Gunnarsson
18) Emil Aronsson
19) Linus Sandin
20) Andreas Stene
22) Daniel Hermansson ”C”
33) Kristian Jakobsson
34) Christoffer Rasch
36) Linus Johansson
39) Jacob Nisson
89) Patrik Karlkvist
Mats Hjort

COACH
Jeremy Colliton

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten