Axel Brage.
Nyheter

Vita Hästen: ”En sådan monumental säsong gör man inte om”

Som nykomling tog sig Vita Hästen hela vägen till kvalspel mot SHL sin omtumlande första säsong i Hockeyallsvenskan. Nu står laget inför den tuffa utmaningen att göra om den bedriften.
– En sådan monumental säsong gör klubben inte om igen, säger hockeysverige.ses allsvenska bloggare Mikael Mjörnberg.

Efter en lång rad misslyckade försök lyckades Vita Hästen slutligen ta sig upp i allsvenskan inför förra säsongen säsongen och blev omedelbart uträknade av expertisen. Man kan minst sagt säga att laget gav svar på tal. Efter en extremt succéartad höstsäsong räckte man till slut hela vägen till SHL-kval mot Modo. Nu väntar större förväntningar till kommande säsong.
– Vita Hästen är fortfarande en ny förening på den här nivån och befinner sig alltjämt i etableringsfasen, men att det gick så otroligt bra i fjol gör naturligtvis att förväntningarna blir höga. Plötsligt har man väldigt mycket att leva upp till, säger Mikael Mjörnberg, som bloggar om Hockeyallsvenskan och division 1 för hockeysverige.se.

Mikael Johansson.

Framåt har man ett spännande spelarmaterial där ett gäng Örebro-lån hjälper till att sätta färg på helheten och framför stabile och skicklige Axel Brage i kassen har man byggt om en del på försvarssidan.
– Men där är jag lite tveksam. Simon Löf gjorde ju knappast någon större säsong med Södertälje i fjol och man sätter stor tilltro till Daniel Josefsson vars karriär knappast är på väg uppåt. Det intensiva spelet kommer bli lika viktigt för Vita Hästen i år som ifjol.

Huvudtränaren heter numera Mikael Johansson
– Rockaden att skicka upp Niklas Czarnecki som sportchef och lyfta fram assisterande coachen Mikael Johansson som huvudtränare är spännande, men vi får se hur det fungerar i praktiken. Johansson är en väldigt kunnig gubbe, men det här blir första riktiga testet som huvudansvarig.

Mjörnbergs tre profiler i Vita Hästen:

Axel Brage
– Mer självklart än så här blir det förstås inte. Vita Hästen-supportrarna pratar fortfarande i termer som ”om” med hänsyftning till om Brage hade kunnat stå kvalmatcherna mot Modo. Han är klubbens i särklass viktigaste spelare och en av de skarpaste i allsvenskan.

Marcus Eriksson
– När han är på rätt humör tillhör han seriens absoluta toppskikt och är en av de viktigaste kuggarna i det lag Vita Hästen ställer på benet. Sveriges längsta klubba kommer göra sina poäng även i vinter.

Adam Schmidt
– Av tre nordamerikaner som anslöt till Vita Hästen i fjol var det bara Schmidt som stod hela distansen ut och som nu också stannar för en andra säsong. Oöm, jobbig och kommer till jobbet varje dag. Jag stordiggar den typen av spelare.

Mjörnbergs genombrottsman i Vita Hästen:

Victor Crus Rydberg
– Sportchef Czarnecki tror mycket på ynglingen som kommer hem efter några säsonger på andra sidan Atlanten och jag är av samma uppfattning. Blommar han ut i allsvenskan blir den tekniske forwarden en riktig attraktion.

Så här går det för Vita Hästen enligt Mikael Mjörnberg:
– Som från ingenstans dundrade ett totalt uträknat Vita Hästen som nykomling hela vägen till SHL-kval i våras. Det gör ofrånkomligen att förväntningarna blir onödigt höga i höst. ”Den svåra andra säsongen” är en äcklig klyscha, men exakt så är det i år. Vita Hästen har ett bra lag och får leva med förväntningarna, men mer än en plats någonstans i mitten ska man nog inte räkna med.

Kuriosa:
Bröderna Jimmie, Jonathan och Jesper Ericsson har som bekant Vita Hästen som moderklubb. Pappan är Sven Eriksson. Han kom som ung spelare till Skellefteå från Malå. Säsongen 1978/79 fick han chansen i elitserien och gjorde två mål och totalt tre poäng på 29 matcher. Säsongen efter flyttade Sven till Clemensnäs och när vi bläddrar fram till 1984 kommer han till Vita Hästen. Det blev fem säsonger i Hästen och på 180 matcher svarade han för totalt 198 poäng.

VITA HÄSTEN 2015/16

MÅLVAKTER
30) Linus Söderström
36) Axel Brage

Daniel Josefsson.

BACKAR
6) Morgan Hassel
12) Daniel Josefsson
14) Simon Löf
22) Ludvig Martinsson
27) Albin Lorentzon
50) Gustav Bäckström
51) Marcus Lissäng
Wilhelm Westlund

FORWARDS
10) Jesper Samuelsson
13) Henrik Bankelius ”C”
16) Victor Crus Rydberg
18) Markus Gunnarsson
19) Anton Brehmer
20) Marcus Eriksson
24) Rasmus Fyrpihl
26) Lukas Vopelka
28) Kalle Jellvert
40) Mattias Kalin
54) Adam Schmidt
63) Tobias Liljendahl
66) Erik Olsson
80) Joachim Nermark

COACH
Mikael Johansson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten