Fredrik Bergvik.
SHL

Bergvik ska föra Mora till framgång – under leksingens översyn

Efter en ryckig fjolårssäsong ser Frölundas målvaktslöfte Fredrik Bergvik fram emot att få komma till Mora. Väl på plats i Dalarna hoppas 20-åringen kunna hjälpa sin nya klubb till framgång – under en leksings översyn.
– Det ska bli intressant att höra vad han har för filosofi, säger San José-draftade Bergvik till hockeysverige.se om det väntande samarbetet med Johan Hedberg.

Frölundamålvakten Fredrik Bergvik hade en ganska splittrad fjolårssäsong. Han tillhörde inte mindre än fyra olika lag, Frölunda A-lag, Frölunda J20, Oskarshamn och Karlskrona, plus att han var med det svenska laget till JVM i Kanada.

Till nästa säsong kommer 20-åringen lånas ut till Mora, där han kommer få kriga om en plats med Jacob Johansson, som i sin tur är utlånad av Linköping.
– Säsongen som gick var en väldigt speciell säsong, så var det ju. Tanken var först och främst att jag skulle vara utlånad, men sedan hittade vi ingen klubb som passade mig bra från början, säger Fredrik Bergvik till hockeysverige.se och fortsätter:
– Då började jag i juniorerna och körde på där. Sedan kom det upp det här med att bli utlånad till Oskarshamn och även Karlskrona en sväng. Jag tog chanserna jag fick och åkte dit för att visa vad jag gick för. Men, precis som du säger, så var det en säsong med mycket fram och tillbaka.

Foto: Bildbyrån

Även om Bergvik var utlånad till två olika klubbar i Hockeyallsvenskan förra säsongen så fick han aldrig chansen att stå en seniormatch.
– Nej, jag gjorde inte det, utan blev förpassad till bänken.

Var det frustrerande?
– Ja, det är klart. Det blir frustrerande när man tror att man ska få spela nästa match eller matchen därpå. Samtidigt är det inget du kan göra något åt förutom att träna hårt varje dag och visa upp på träningarna vad man kan.

Trots att det inte blev något A-lagsspel för Bergvik så känner han att han utvecklades en hel del under säsongen.
– Ja, men det kände jag ändå. Det var en jäkla skillnad att få komma till träningarna i Hockeyallsvenskan jämfört med J20. Framförallt under tiden i Oskarshamn kändes det som att jag utvecklades väldigt mycket och jag hade också sedan en bra andra halva av säsongen.

JVM-PLATSEN – EN TIDIG JULKLAPP

Även om inte Fredrik Bergvik fick spela någon A-lagshockey förra säsongen så fick han göra ett inhopp i elitserien säsongen 2013/14.
– Jag fick hoppa in mot Örebro förrförra säsongen. Det inhoppet kommer jag ihåg som att det vore igår, säger Fredrik Bergvik med ett skratt och fortsätter:
– Strax innan inhoppet hade Örebro gjort två snabba mål så vi låg under med 3-0. Då körde jag det gamla tricket att titta på Roger (Rönnberg, tränare). Då möttes blickarna och han visade att jag skulle hoppa in, vilket var jäkligt häftigt.

Även om det finns spår av göteborgska i Fredrik Bergviks dialekt så är han stockholmare, fostrad i Huddinge och Djurgården men uppväxt i Segeltorp. Inte långt från hans lagkamrat i Frölunda, Lukas Bengtsson.
– Jag flyttade hit till hockeygymnasiet eftersom jag kände att Frölunda var den klubb som trodde mest på mig. Det kändes helt rätt att bo i Göteborg, vilket nu känns mer hemma för mig än vad Stockholm gör.
– Det stämmer att Lukas Bengtsson bodde i närheten av mig i Segeltorp. Vi spelade tillsammans i Djurgårdens U16, eller rättare sagt så var jag U15 och han U16.

Foto: Bildbyrån

Framåt juletider förra säsongen fick Fredrik Bergvik, lite oväntat för honom själv, packa hockeytrunken och åka över till Kanada.
– Det kom som en jäkligt kul överraskning när man fick hoppa in där i JVM-laget. Det var bara att packa väskorna och det var dessutom på julafton som jag åkte så det kändes som en julklapp.
– Det var ganska öppet om vem som skulle stå när jag åkte dit. Linus hade varit sjuk och dessutom haft det lite jobbigt i träningsmatcherna innan JVM så jag kände att det fanns alla möjligheter för mig att få stå från början.
– Nu gjorde Linus det väldigt bra från början och han stod alla matcherna, men det var häftigt att vara där och känna på atmosfären. Det är minst sagt en riktigt hockeytokig stad.

Känner man sig delaktig fast man inte spelar?
– Jag har svårt att känna att jag var riktigt delaktig. Jag körde på så mycket jag kunde och då framförallt målvaktsträning med Nizze Landén. Det funkade bra och sedan hängde man med killarna i laget på fritiden.

”HAR PRATAT MYCKET MED SAN JOSÉ”

Johan Hedberg. Foto: Ronnie Rönnkvist

Fredrik Bergvik är draftad av San José och har tidigare varit över på organisationens utvecklingscamp, men den här säsongen blev det ingen resa dit.
– Nu sa man att jag skulle fokusera på säsongen som kommer och träna på här hemma. Vi har haft ganska mycket dialog faktiskt. Jag har haft mejlväxling med deras målvaktstränare Corey Schwab som för det mesta varit i AHL (Worcester Sharks). Nu kommer inte han vara kvar utan nu blir det i stället Johan Hedberg. Jag fick precis sms från den svenska scouten (Shin Larsson) om att vi ska snacka på telefon för att lära känna varandra.
– Jag har inte träffat Johan tidigare så det ska bli intressant att höra vad han har för filosofi och hur han jobbar.

Nu väntar en säsong med Mora i Hockeyallsvenskan och den utlåningen är något som Bergvik ser fram mycket emot.
– Det ska bli riktigt kul faktiskt. Det känns som att jag nu tar nästa steg i karriären, från J20 till Hockeyallsvenskan. Sedan gäller det att göra det bra där och visa vad man går för.

Hur väl känner du Jacob Johansson sedan tidigare?
– Jag har aldrig träffat honom riktigt, men jag har mött honom några gånger under mitt första J20-år. Det måste ha varit för tre år sedan eller något ditåt. Efter det har jag faktiskt inte sett honom.
– Jag vet att han är en duktig målvakt och sedan har jag hört att det ska vara en riktigt bra kille. Det ska bli kul att få konkurrera med honom. Jag tror att det kan bli riktigt bra tävling mellan oss även på träning.

Vad blir din stora utmaning den här säsongen?
– Att spela tillräckligt bra för att få spela så många matcher som möjligt, avslutar Fredrik Bergvik.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 13 augusti
20:00 Österrike - USA JVM
00:00 Kanada - Tjeckien JVM
söndag 14 augusti
04:00 Tyskland - Schweiz JVM
20:00 Finland - Slovakien JVM
00:00 Tjeckien - Lettland JVM
måndag 15 augusti
04:00 USA - Sverige JVM
20:00 Schweiz - Österrike JVM
00:00 Kanada - Finland JVM
tisdag 16 augusti
04:00 Sverige - Tyskland JVM
18:30 Brynäs - Timrå Träningsmatch
onsdag 17 augusti
19:00 Tingsryd - Karlskrona Träningsmatch
19:00 Linköping - Örebro Träningsmatch
19:00 Skellefteå - Modo Träningsmatch
torsdag 18 augusti
18:00 Rögle - IFK Helsingfors Träningsmatch
18:00 Oskarshamn - Växjö Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Frölunda Träningsmatch
19:00 VIK Västerås - Vita Hästen Träningsmatch
19:00 BIK Karlskoga - AIK Träningsmatch
19:00 Färjestad - Leksand Träningsmatch
19:00 Malmö - HV 71 Träningsmatch
fredag 19 augusti
18:00 Tingsryd - Kristianstad Träningsmatch
19:00 Björklöven - Skellefteå Träningsmatch
19:00 Södertälje - Almtuna Träningsmatch
19:00 Visby/Roma - Djurgården Träningsmatch
lördag 20 augusti
15:00 Frölunda - Djurgården Träningsmatch
16:00 Kristianstad - IFK Helsingfors Träningsmatch

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten