Pontus Själin
SHL

Luleå värvar ung back: ”Ska kunna etablera sig i vårt A-lag”

ANNONS

Pontus Själins vara eller icke vara i Leksand blossade ut i ett ordkrig mellan agenten Peter Nilsson och Leksands sportchef Tore Jobs. Nu står det också helt klart att 18-åringen kommer att lämna klubben. I dag presenterades han istället av Luleå på ett tvåårskontrakt.

– Pontus är en skridskostark och spelskicklig back som har mycket framtid i sig. Vi tror att vi har en perfekt utvecklingsmiljö för honom i kombinationen SHL, Allsvenskan och J20 beroende på hans utveckling tillsammans med oss. Vi tror att det är en spelare som skall kunna etablera sig i vårt A-lag och därifrån nå hela vägen till NHL där han är draftad av Minnesota, säger Luleås sportchef Lars ”Osten” Bergström till lagets hemsida.

Själin kom till Leksand från Östersund inför förra säsongen. Förutom två SHL-matcher gjorde han 40 matcher och 22 poäng (3+19) från sin backposition i klubbens J20-lag. Men nu bär det istället av till storsatsande Luleå.

– Det är faktiskt lite av en dröm att få komma till Luleå Hockey. Jag vet att föreningen varit intresserade av mig tidigare under min karriär – så det kommer passa mig riktigt bra att flytta upp till Norrbotten där jag tror att jag kommer kunna få en bra utveckling och där jag så snart som möjligt vill kämpa mig till en SHL-plats, säger Pontus Själin.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL