FRUKTAD TRIO. Tony Mårtensson varnar för formationen med Artemij Panarin, Vadim Sjipatjov och Jevgenij Dadonov.
VM 2015

Så stoppar Tre Kronor superkedjan: ”Spela riktigt tufft och försök få dom ur balans

De har dominerat i VM och är det kanske största hotet mot Tre Kronor i kvällens VM-kvartsfinal. Den ryska superkedjan med Artemij Panarin, Jevgenij Dadonov och Vadim Sjipatjov måste stoppas till varje pris.
– Jag tror att man ska spela riktigt tufft och försöka få dom ur balans, säger trions tidigare lagkamrat i SKA Sankt Petersburg, Tony Mårtensson, till hockeysverige.se.

SIGTUNA (HOCKEYSVERIGE.SE)
I kväll är det nedsläpp i VM-kvartsfinalen mellan Tre Kronor och Ryssland. Jimmie Ericsson, till vardags i KHL:s nyblivna mästarklubb SKA Sankt Petersburg berättade i en intervju med hockeysverige.se:s chefredaktör Uffe Bodin, om sina lagkamraterVadim Sjipatjov, Artemij Panarin och Jevgenij Dadonov, som har varit ryssarnas starkaste enhet så här långt. Totalt har deras kedja svarat för 29 poäng på lagets sju matcher.

En som också känner både det ryska och svenska laget väl är Tony Mårtensson. Han tillbringade precis som Jimmie Ericsson tillbringade senaste säsongen – men även fyra innan dess – i just SKA. Hockeysverige.se träffade honom hemma i Sigtuna och han tycker att både Tre Kronor och Ryssland har spelat en positiv offensiv ishockey i turneringen.
– Jag har sett några av Tre Kronors matcher och offensivt är det grymt bra. Sedan tycker jag att man varit lite slarviga defensivt. Det är godkänt än så länge, men det är kvartsfinaler närmast och det är nu det gäller.

Du har själv spelat i några VM-turneringar, varför blir det lätt så i gruppspelet att man slarvar defensivt?
– Många av lagen ska man bara slå, alltså Frankrike, Lettland och dom här. Då kan det bli så att koncentrationen går ner lite samtidigt som det lätt blir lite slarv.
– Det känns som att laget har en väldigt stor potential, men  jag tror att man måste spela på topp för att vinna kvartsfinalen till att börja med.

Är det någon spelare du blivit extra överraskad över i det svenska laget under turneringen?
– Jag visste att Oliver Ekman Larsson var bra och nu tycker jag att han varit Sveriges…  nej hela VM:s bästa back. Han är en världsback redan och har alla möjligheter att bli världens bästa back.
– Sedan har Filip Forsberg gjort många mål vilket givetvis också är väldigt bra, men det är nu som dom tuffa matcherna börjar och det gäller att kliva fram då också.

”DET SKICKLIGASTE LAGET I VM”

Ilja Kovaltjuk.

Tony Mårtensson är imponerad av Rysslands insats i VM även om han tycker den har varit en smula ojämn.
– Ryssarna är otroligt skickliga. Det är samma där att spelet går lite upp och ner. Deras svaghet är väl också defensiven enligt mig. Offensivt är dom det skickligaste laget i VM.

Är VM lika stort i Ryssland som det var för låt oss säga 20 år sedan?
– För ryssarna är VM stort. Får man frågan att spela i landslaget så ställer man upp. Det är sällan du hör någon rysk spelare säga att man är skadad eller ska göra något annat. Det känns som deras förbundskapten, inte bara han som är nu utan alla som varit innan, har bra kommunikation med spelarna. Spelarna kommer när förbundskaptenen kallar.

Hela SKA Sankt Petersburgs förstakedja, den med Sjipatjov, Panarin och Dadonov har dominerat det ryska spelet i VM. Det är tre spelare som Tony Mårtensson känner mycket väl.
– Man måste spela oerhört tufft mot dom och ligga tajt. Ger man dom tid då smäller det. Det här var KHL:s bästa kedja och i slutspelet var dom dominanta. Det är verkligen häftigt att fått spela med sådana spelare.
– Det ska bli grymt kul att se Panarin i Chicago nästa säsong. Jag tror att det kan bli en megasuccé.

Vad är deras styrka som kedja menar du?
– Du har Sjipatjov som center och som är oerhört spelskicklig. Alla tre kompletterar varandra på ett grymt sätt. Panarin är jättebra med pucken på små ytor och har även ett väldigt bra skott. Dadonov är ofta framför mål och har också en väldigt bra touch.
– Deras svaghet är att dom är lite små. Nu har stora spelare försökt stoppa dom i slutspelet utan att lyckas. Jag tror ändå att man ska spela riktigt tufft och försöka få dom ur balans.

En annan av Tony Mårtenssons lagkamrater i SKA St Petersburg är världsstjärnan Ilja Kovaltjuk, en spelare som han är imponerad av.
– Han är en jäkla vinnare. Han blir fruktansvärt grinig och tjurig då vi spelar dåligt. Han är kapten i SKA och ställer upp och skriker på oss när vi inte vinner matcher. Han spelar för att vinna samtidigt som man vet att han är skicklig och giftig. Nu är han inte så sugen på att backchecka eller sköta sitt jobb i egna zonen. Det är också vad jag tror Sverige ska utnyttja.
– Vid sidan av är han en skön person och en bra människa. Han är bra på att ta hand om oss importer och så vidare. Nu har han en enorm press på sig i Ryssland. Det var som att det var han som vann guldet. Hade vi förlorat hade det varit han som fått skit. Han har säkert en oerhörd press på sig även i VM.
– Ibland kan man se att han är arrogant mot journalister och så vidare, men jag tror att han för det mesta ställer upp. Är det så att han tackar nej någon gång så blir det direkt att han är en megadiva, men det tycker i alla fall inte jag att han är.

Vad måste fungera hos Tre Kronor om man ska vinna över Ryssland i eftermiddag?
– Det kanske låter tråkigt men det är defensiven. Nu kan man inte släppa in fem mål för då tror jag inte att man vinner. Kan svenskarna spela grymt tajt och få ryssarna ur balans och att bli griniga då har dom en tendens att börja dribbla och bli griniga på varandra. Då har Sverige en oerhörd fördel. Det ska bli sjukt kul att se den här matchen.

Hur slutar matchen?
– Jag tror faktiskt Ryssland vinner med 4-1, avslutar Tony Mårtensson med ett leende.   

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten