Pontus Själin
Nyheter

Ordkriget: ”Det Tore (Jobs) säger får du ta med en nypa salt”

ANNONS

Leksand såg en ljus framtid för 18-årige Pontus Själin. Men nu är det desto mer oklart sedan sportchefen Tore Jobs återigen brutit ut i ett ordkrig med agentfirman A.M.A Sports Agency.
– Jag har försökt prata med hans agent, men det har varit omöjligt, säger Tore Jobs till dt.se.
– Köp inte allt han säger, svarar agenten Peter Nilsson till tidningen.

I februari skrev Pontus Själin på ett tvåårigt rookiekontrakt med Leksand. Sportchefen Tore Jobs sa då till lagets hemsida att han såg Själin som en av åtta backar i a-lagets utgångstrupp till kommande säsong.

Nu är läget annorlunda. Den 18-årige backtalangen kommer sannolikt inte att spela för Leksand kommande säsong sedan en konflikt brutit ut mellan Tore Jobs och agentfirman A.M.A Sports Agency. Det är andra gången inom kort tid som det händer, då Tore Jobs för ett par veckor sedan anklagade agenten Jacob Hedin för att nonchalera honom i förhandlingarna gällande David Åslin.

Den här gången menar Tore Jobs att han inte har fått tag på den andra parten för att diskutera Pontus Själins framtid.
– Om jag ringer en agent tio gånger och han inte svarar då utgår jag ifrån att man inte blir kvar. Vi har fått gå vidare, säger Tore Jobs till dt.se.

Pontus Själins agent Peter Nilsson på agentfirman A.M.A Sports Agency håller dock inte med om den saken. Han menar istället att det är Jobs och Leksand som inte har hört av sig.
– Tore Jobs… Har han sagt så? Det stämmer inte i så fall. Det Tore säger får du ta med en nypa salt. Jag har inte fått något samtal från honom eller något sms, säger Nilsson till dt.se.

Peter Nilsson menar samtidigt att Tore Jobs har pratat med andra personer inom agenturen.
– Han har säkert pratat med Pontus (Norén) eller Jacob (Hedin). Jacob och Tore har pratat flera gånger om Själin, säger Peter Nilsson.

Pontus Själin har gjort två SHL-matcher för Leksand. Under den gångna säsongen spelade han dessutom för klubbens J20-lag, där han på 37 matcher sköt 19 poäng (3+16).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL