Hampus Lindholm – glad när han gör mål. Unikt.
Nyheter

Lindholm hjälte för Ducks – och under skinnet på stjärnan: ”Tror inte han och jag kommer bli bästa kompisar

ANNONS

Hampus Lindholm blev med sitt 2–0-mål matchvinnare för Ducks.
Samtidigt lyckades han komma under skinnet på Calgarys storstjärna Jiri Hudler.
– Att gå i en trashtalkfajt med min engelska håller väl inte riktigt, säger Lindholm.

(ANAHEIM/Hockeysverige.se)
Hampus Lindholm var i centrum när Ducks slog Calgary i lagens andra kvartsfinalmöte. Med 8.45 kvar av den den tredje perioden, vid ställningen 1–0, fyllde Lindholm på i ett anfall och fick som andravåg pucken av Corey Perry. Lindholm tvekade inte utan nöp in ett rappt handledsskott i storspelande Karri Rämös bortre kryss.
– Jag har inte gjort mål på ett tag så det var inte helt fel, det är alltid kul att bidra och särskilt att göra mål. Jag hade faktiskt pratat med några polare om att göra ”sälen” som målgest men det hann jag inte tänka på. Men det var kul. Det känns bra att hjälpa laget att vinna matcher, man vill bidra, säger Lindholm.

Hur ser du på ditt spel så här långt i slutspelet?
– Jag tycker jag har spelat bra. Jag har bidragit med vad jag vill bidra med, varit stabil försvarsmässigt.

Det är inte bara i defensiven Lindholm har presterat. På sex slutspelsmatcher har han gjort lika många poäng, 1+5. Lagkompisen Jakob Silfverberg är inte sen att berömma sin landsman.
– Det är kul att kolla på honom, han gör det riktigt bra och gör ett snyggt mål idag. Jag tycker att han varit bra hela slutspelet och det är kul att det släpper lite för honom, säger Silfverberg och fortsätter:
– Jag tycker att han kanske är vår bästa back överlag, han gör väldigt få misstag och är ofta plus. Han spelar riktigt bra och kommer nog bli ännu bättre ju längre det går.

Lindholm brukar sällan vara den som är inblandad i den intensivaste hetluften men hamnade igår i just sagda varma kväve/syreblandning. I mittperioden tacklade Lindholm Flames stjärna Jiri Hudler i mittzon. En fin axel mot axel. Enda problemet var att pucken inte var i närheten, så Lindholm fick två minuter för interference.

I den tredje perioden var det uppenbart att poängligaåttan Hudler fortfarande var irriterad på svensken. När de två ställde upp bredvid varandra vid en tekning trashtalkade Hudler svensken rejält och delade sedan ut en crosschecking så fort pucken släpptes.
– Jag tror inte han och jag kommer att bli bästa kompisar. Jag hade en liten tackling på honom där, men han har aldrig varit riktigt glad på mig de andra matcherna vi möts heller.

Det är väl ett gott betyg, att man lyckas irritera motståndarnas stjärnor?
– Jag brukar inte försöka göra folk irriterade, jag bara åker runt och ler. Att gå i en trashtalkfajt med min engelska håller väl inte riktigt, så det är bara att vara tyst och le, säger Lindholm och skrattar.

Ducks vann matchen med stabila 3–0, grundlagt i en mäktig förstaperiod där laget sköt 20 skott på mål. Jakob Silfverberg assisterade till ett mål och gjorde därmed sin sjunde poäng i slutspelet. Ducks Corey Perry gjorde två nya assist och med 13 poäng (5+8) på bara sex matcher leder han slutspelets poängliga.

Anaheim – Calgary 3-0 (1-0, 0-0, 2-0)
Anaheim:
Matt Beleskey (2) (Jakob Silfverberg), Hampus Lindholm (1), Nate Thompson (1).
Anaheim leder serien med 2-0 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
fredag 09 juni
02:00 Florida Panthers - Vegas Golden Knights NHL