FINLAND FÖLL ORDENTLIGT. Finland fick en tung start även på årets VM.
VM 2015

Ny finsk mardrömsstart – föll stort mot USA

ANNONS

Precis som förra året fick Finland en tung start på årets VM. I premiären mot ett på pappret ganska svagt USA föll man till slut med hela 5-1. Lagkaptenen Matt Hendricks blev tvåmålsskytt.

Förra året inledde Finland VM svagt. Man föll mot Lettland i premiären, och följde upp det med en mer väntad förlust mot Ryssland. På något sätt (läs: Tack vare Pekka Rinne) krånglade man ändå sig vidare till kvartsfinal, efter en krampaktig 4-3-seger i den sista gruppspelsomgången mot Kazakstan. Efter den usla gruppspelet lyckades man dock ta sig hela vägen till final, där Ryssland blev för svåra.

Starten på årets VM var inte heller den som Kari Jalonen hade önskat sig. Lejonen föll med hela 5-1 mot USA, som inte direkt kommer med något stjärnfyllt lag. Steve Moses, som vann skytteligan i Jokerit under säsongen, överlistade sin kommande lagkamrat i Nashville, Pekka Rinne med ett enastående backhandskott i den första perioden.

Jyrki Jokipakka kvitterade för Finland i den andra perioden, men sen var det roliga slut. I tur och ordning kunde Matt Hendricks, Dan Sexton och Nick Bonino överlista en för dagen svag Rinne i kassen.

När nyss nämnde målvakt var utplockad passade lagkapten Hendricks på att dubbla sin målskörd genom att sätta 5-1 i tom kasse.

USA möter Norge i morgon, medan Finland möter Danmark på söndag.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM