Nick Johnson.
SHL

Växjöstjärnan klar för Brynäs: ”En allround spelare som kan spela i alla spelformer”

ANNONS

Så har då Brynäs hittat den tänkta ersättaren för Bill Sweatt. Det blir Växjös poängstarka forward Nick Johnson som ska axla amerikanens mantel.
– Nick är en allround-spelare med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer, säger sportchefen Stefan Bengtzén till klubbens hemsida.

Brynäs har legat lågt när det gäller värvningar, och hade inför dagen bara värvat Karlskronas succéback Jonathan Pudas. Men nu har man gjort klart också med en offensiv tilltänkt stjärnspelare.

Det handlar om Växjös forward Nick Johnson, som under sin säsong i Småland levererade 38 poäng.
– Nick är en allround-spelare med ett bra tvåvägsspel som kan spela i alla spelformer. Han kan producera, han har bra storlek och han vinner mycket puck efter sargerna. Han är en spelare som jag bedömer kommer att göra stor nytta i vårt lag, säger Stefan Bengtzén, sportchef i Brynäs.

Johnson har erfarenhet från drygt 100 matcher i NHL, och runt 250 också i AHL. Den gångna säsongen vann han plus/minus-ligan i SHL, vilket Bengtzén förstås vill lyfta fram.
– En annan stor fördel med Nick Johnson är att han under den gångna säsongen spelat samtliga 55 grundspelsmatcher och även samtliga 18 matcher i slutspelet. Han är också bäst i hela SHL i +/- statistiken med hela +30.

Kontraktet är skrivet på två år.

Den här artikeln handlar om: