Galchenyuk
Ottawa

Ottawas saga på väg att ta slut: ”En missad möjlighet”

ANNONS

De bjöd på en grundserieavslutning som hämtad från en Hollywood-film. Nu ser dock Ottawas fantastiska saga ut att gå mot sitt slut. Detta efter att Alex Galchenyuk skjutit Montréal till en övertidsseger och en 2-0-ledning i matchserien i Bell Cenre i natt.
– Det här var en missad möjlighet för oss, konstaterar Ottawas coach Dave Cameron.

De har visat att de är som bäst med ryggen mot väggen tidigare, nu gäller det att Ottawa gör det igen. Efter den sagolika grundserieavslutningen, där Senators gick från att ett tag vara 14 poäng från en slutspelsplats till att ta sig in i kampen om Lord Stanleys pokal, har man hamnat i ett nytt prekärt läge i första slutspelsrundan mot Montréal. Efter uddamålsförlusten i första mötet åkte nämligen Senators på ännu ett snöpligt nederlag när det var dags för match två.

Patrick Wiercioch såg med ett sent mål, framspelad av Erik Karlsson, till att tända Ottawas hopp och ta det andra mötet till övertid, men det målet skulle visa sig vara förgäves. Endast knappa fyra minuter in på den första förlängningsperioden såg Alex Galchenyuk till att frälsa Bell Centre med sitt segermål för Canadiens.
– Tidigare i övertidsspelet hade jag en chans att skjuta, men valde i stället att skära in och fick pucken bortpetad från mig. Därför sa jag till mig själv att jag skulle lägga pucken på mål i nästa läge och lyckligtvis för mig gick den in, säger Montréals matchvinnare till Ottawas hemsida.

PACIORETTY MÅLSKYTT I COMEBACKEN

Förlusten gör att nu Ottawa än en gång grävt sig en djup grop som man nu måste försöka ta sig ur. Lagets huvudcoach, Dave Cameron, var av förklarliga skäl rejält besviken efter att man på nytt dragit det kortaste strået.
– Varje gång du förlorar är det en missad möjlighet. Vi kan inte spela ”run-and-gun-hockey”, utan måste vara tajta och spela enkelt.

I Canadiens gjorde Max Pacioretty comeback efter sin huvudskada och blev målskytt direkt. Tillsammans med P.K. Subban, som kom till spel efter sitt fula överfall på Mark Stone i match ett, vände han ett 0-1-underläge till ledning för Montréal via två mål i den andra perioden.
– Det var riktigt tufft från början, att hoppa rätt in i slutspelet. Från och med den andra perioden och framåt kändes det dock jättebra och vår kedja bidrog verkligen. För att vara första matchen tillbaka kunde jag inte ha önskat mig något bättre, säger Pacioretty.

I Ottawa spelade Erik Karlsson dryga 27 minuter och hade med det mest istid hos gästerna, som nu är i akut behov av en seger när det drar ihop sig till match tre i den kanadensiska huvudstaden på söndag.

Montréal – Ottawa 3-2 (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)
Montréal: Max Pacioretty (1), P.K. Subban (1), Alex Galchenyuk (1).
Ottawa: Clarke MacArthur (1), Patrick Wiercioch (1) (Erik Karlsson).
Montréal leder med 2-0 i matcher.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch