Jaden Schwartz i närkamp med Jonas Brodin.
St. Louis

Wilda Western – Brodin och kompani fick smakstart på slutspelet

Minnesota Wild fortsatte på sin inslagna vinnarväg när man inledde slutspelet med en meriterande bortaseger mot St. Louis Blues i natt. Wild, som svarade för en markant uppryckning under andra halvan av grundserien, vann en tät batalj med 4-2 i Scottrade Center efter att ha säkrat segern via två sena mål i tom kasse.

Jason Zucker och Matt Dumba hade gett gästerna en 2-0-ledning inför tredje perioden. Väl där fick St. Louis kontakt när Jaden Schwartz lyckades styra in Kevin Shattenkirks backskott bakom eminente Devan Dubnyk i bortakassen. Blues hade bud på kvittering, men när Mikael Granlund skickade in 3-1 i tom kasse med 1.13 kvar att spela blev uppförsbacken för lång.

Alexander Steen reducerade visserligen sent omsider, men han hade inte ens hunnit jubla färdig innan Jason Pominville säkrade segern med ytterligare ett mål i tom kasse.
– Vi måste lägga den här matchen bakom oss, ta med oss det positiva, men gå vidare till nästa match, säger Wilds kapten Mikko Koivu till nhl.com.
– Vi vet att ju längre vi kommer, desto tuffare kommer det att bli. Vi ska njuta av det här i några minuter och sedan förbereda oss inför lördagens match.

Jonas Brodin spelade 24.23 för Minnesota, näst mest efter backstjärnan Ryan Suter (27.46). I St. Louis hade målskytten Steen över 20 minuters istid.

St. Louis – Minnesota 2-4 (0-1, 0-1, 2-2)