KUNGARNA HAR ABDIKERAT. Det blir inget slutspel för Los Angeles.
Nyheter

Megafiaskot är ett faktum – mästarna missar slutspel

ANNONS

Man vann Stanley Cup såväl 2012 som 2014, men nu står det klart. De regerande mästarna Los Angeles Kings missar slutspelet, efter att i natt ha förlorat med 3-1 mot Calgary.
– Vi spelade helt enkelt inte tillräckligt bra hockey i år, summerade Anze Kopitar efter förlusten.

2012 vann Los Angeles Stanley Cup efter att ha tagit sig till slutspel som sista lag. In i det sista satt fansen och hoppades på en repris i år, men efter nattens förlust mot Calgary är det klart att de odödliga kackerlackorna, som de kallades förra säsongen, missar slutspel.

Det är första gången sedan 2007, då Carolina var regerande mästare, som ett mästarlag missar slutspel.
– Det är svårt att sätta ord på hur man känner just nu. Vi är såklart inte alls nöjda, utan väldigt besvikna, men vi spelade helt enkelt inte tillräckligt bra hockey i år.
– Det här håller inte. Det funkar inte att förlora fyra, fem matcher i rad flera gånger och ändå gå till slutspel. Vi har varit alldeles för inkonsekventa, sa en besviken Anze Kopitar efter att fiaskot var ett faktum.

Målvaktsstjärnan Jonathan Quick sa efter förlusten att man räknade med att slåss om Stanley Cup-titeln även i år.
– Det var vår tanke när vi vaknade i morse, och det har varit vår tanke hela säsongen. Ända tills de satte 3-1 i tom kasse på slutet var det vårt mål och vår förväntning. Vi skulle helt enkelt ta oss till slutspel, och vi skulle vinna igen.
– Men sanningen är att säsongen pågår i 82 matcher. Vi har haft så lång tid att ta oss in i slutspelet, men inte lyckats.

I stället kniper nu Calgary den sista slutspelsplatsen, som gör att de får möta Vancouver i den första slutspelsrundan. Det är lagets första slutspel på sex år. Stor segerorganisatör i natt blev formstarke Jiri Hudler, som sköt två mål och spelade fram till ett i 3-1-vinsten.
– Det är klart det känns speciellt. Visst vill man helst vara i slutspel varje år, men nu när klubben inte varit där på sex eller sju år blir det såklart en väldigt speciell känsla, säger han till nhl.com.

Hudler nådde därmed upp till 30 mål för första gången i karriären, och går in i slutspelet med en superform. De sex senaste matcherna har han nämligen noterat 4+6.
– Vi är inte nöjda med att bara vara i slutspel. Nu vill vi få saker att hända även där.

Calgary – Los Angeles 3-1 (2-0, 0-0, 1-1)
Calgary: Johnny Gaudreau (24), Jiri Hudler x2 (31)
Los Angeles: Jordan Nolan (6)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM
tisdag 30 maj
02:00 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL