DEPPIGT SLUT. Erika Grahm fick inte anledning att fira sitt hattrick.
Nyheter

Ett hattrick som inte vägde många Grahm: ”Det känns skittråkigt”

ANNONS

En stark inledning på VM för Erika Grahm – en blytung förlust för Damkronorna.
Trots Grahms hattrick förlorade Sverige mot Japan i VM-premiären.
– Skittråkigt! Det spelar ingen roll hur många mål man gör i en match, det är vinna man vill göra, säger Grahm missnöjt till hockeysverige.se efter strafförlusten med 3-4.

MALMÖ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det var upplagt för VM-fest i Malmö Isstadion, dit nästan 3 000 åskådare hade sökt sig för att se VM-premiären mellan Damkronorna och Japan. Dessvärre fick de förväntansfulla åskådarna gå hem besvikna. Sverige förlorade med 3-4 efter straffar efter att ha tappat greppet om matchen i tredje perioden.

Förlusten var en speciellt bitterljuv historia för Modos forward Erika Grahm. Hon var ett av få utropstecken i det svenska laget och sköt samtliga tre svenska mål i matchen, men brände sin straff när det skulle avgöras och fick se den japanska kaptenen Chiho Osawa sätta straffmålet som grundmurade Sveriges nederlag.
– Det känns skittråkigt, säger Grahm till hockeysverige.se.
– Det spelar ingen roll hur många mål man gör i en match, det är vinna man vill göra och därför känns det tungt. Speciellt eftersom jag missade straffen också, det var då man som mest ville sätta den.

Mitt i bedrövelsen kunde Grahm i alla fall glädja sig åt att hon gjorde matchens i särklass snyggaste mål. Halvvägs in i den andra perioden svarade för en soloräd som hette duga när hon tryckte sig igenom det japanska försvaret och satte 2-1-målet i powerplay.

”KÄNDES SOM VI INTE RIKTIGT VAR DÄR”

– Jag så att japanskorna hade varit inne länge och såg att de var trötta. ”Mille” (Emilia Andersson) hade också varit inne jättelänge, så jag försökte mest bara åka ned mot henne och ta pucken så att hon kunde åka och byta, berättar forwarden.
– Jag kom med ganska hög fart och såg att de stod jättestilla. Våra spelare åkte och bytte och jag var ensam, så jag försökte ta den mot mål och lyckades komma emellan och få in pucken.

Annars var det Japans powerplay som var ett av Sveriges stora problem i matchen. Japanskorna fick ständigt tryck på Damkronorna, vars box hade en tendens att bli väldigt liten.
– De skapade farliga chanser i alla sina powerplay och vi kom lite på hälarna. Sedan kändes det inte som om vi var riktigt där, konstaterar Grahm.
– Vi visste att de jobbar mycket med instick och inte så mycket med backskott. Det var därför vi ville krympa boxen lite, men de hade riktigt bra instick och var svåra att boxa ut.

Erika Grahm vill trots förlusten inte måla fan på väggen. Sverige har hamnat i ett prekärt läge i grupp B och behöver vinna sina kvarvarande matcher mot Schweiz och Tyskland.
– Allt kan hända i den här turneringen och jag tror att Japan kan bubbla rejält. Vi har ny match mot Schweiz klockan tolv i morgon och vi har fullt fokus på den.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch