Almen Bibic.
Västerås IK

Bibic ilska: ”Domarna tycker att jag kan ta en smäll mot huvudet”

ANNONS

Slagsmål redan på uppvärmning och därefter en omdiskuterad tackling redan i första bytet. Västerås forward Brock Montptetit hoppade in i sin tackling på Almen Bibic – men slapp matchstraff.
– Hade jag gjort samma sak hade vi snackar avstängning och femma. Inget snack om saken, säger Almen Bibic till hockeysverige.se efter 6-1-segern.

ÄNGELHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det fanns en elektricitet över den femte kvalmatchen mellan Rögle och Västerås. Det var en elektricitet som lockade fram både det bästa och sämsta hos spelarna på isen.

Utöver att bjuda på underhållande hockey klev spelarna över gränsen vid ett par tillfällen. Det startade redan på uppvärmningen, där Rögles André Deveaux gav sig på Västerås kapten Per Helmersson i en hämndaktion för tacklingen som sänkte kanadensaren i förra matchen.

När matchen sedan startade på riktigt dröjde det inte mer än en halv minut innan nästa kontrovers tog vid. Västerås Brock Montpetit hoppade in i en tackling mot Almen Bibic längs kortplanket. Amerikanen straffades med 2+10 minuters utvisning för checking to the head, men Bibic tyckte inte att det var ett tillräöckligt strängt straff.
– Jag blev less på domaren där. Det är tråkigt att man ska behöva ligga kvar för att få med sig matchstraffet. Han hoppar rätt in i skallen på mig. Det gjorde mig upprörd och jag undrar vad jag hade fått om jag hade gjort så där. 3+3 matcher? frågar sig Bibic när hockeysverige.se möter honom efter matchen.

”DET BLIR ETT FÖRTRYCK I KROPPEN”

– Jag blev jädrigt snurrig i ansiktet och tar mig ändå till båset. Jag tycker att det är synd att jag ska behöva ligga kvar för att få en femma. Hade jag gjort samma sak hade vi snackar avstängning och femma. Inget snack om saken.

Bibic menar att han på grund av sin fysiska spelstil är placerad i ett fack av domarna.
– Det är ju så… Domarna säger att jag är en tuffing, hårding och då ska jag kunna ta en smäll mot huvudet. Det tycker jag är jävligt synd. Det blir ett förtryck i kroppen och då måste man ventilera det på andra stackars spelare.

Smällen till trots lyckades han fullfölja matchen. Han vittnar om att stämningen på isen var extra laddad till en följd av Deveaux-incidenten i Västerås förra matchen.
– Det kan mycket väl vara så att det påverkade. Det borde väl åtminstone ha varit en tvåa där (på Helmersson), då tror jag att det hade känts bättre får vår nummer sju (Deveaux), säger Almen Bibic.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch