Fredrik Pettersson Wentzel fick sparken av Färjestad, nu är han klar för HV71.
SHL

Sparkade FBK-målvakten på väg till rivalen: ”Det är en fin organisation”

ANNONS

Fredrik Pettersson Wentzel fick besked innan slutspelet att han inte längre var önskvärd i Färjestad BK. Nu kan målvakten efter fyra säsonger i klubben vara på väg till HV71.
– Jag har pratat med många lag, men HV71 är ett av lagen, avslöjar han för mrmadhawk.se.

Säsongen börjar gå mot sitt slut och flera av klubbarna börjar förbereda sina trupper till nästa säsong. Nu har även målvaktskarusellen börjat varva upp på allvar också. Färjestad BK värvar in norske landslagsmålvakten Lars Haugen, det efter att man gjort klart för Fredrik Pettersson Wentzel att han får leta ny arbetsgivare till nästa säsong. I samma veva uppges Gustaf Wesslau vara benägen att lämna HV71 för det tyska laget Köln. Nu placeras därför den sparkade FBK-målvakten i rivalen HV71 som bekräftar ett intresse från jönköpingsklubben.
– Jag har pratat med rätt många lag, och HV71 är ett av lagen. Det är en fin organisation och många bra spelare vill gå dit, säger Fredrik Pettersson Wentzel till mrmadhawk.se.

”VI HAR EN BRA RELATION”

PW var under sin tredje säsong i Karlstad med och förlorade finalen mot Skellefteå AIK. Den säsongen var målvakten en av de främsta orsakerna till att Färjestad lyckades ta sig ända till final trots en småknackig grundserie. Tillsammans med sin dåvarande målvaktstränare Erik Granqvist stod målvakten för sin bästa säsong i karriären. I år gick det tyngre för PW utan sin gamla målvaktstränare som sa upp sammarbetet med FBK. Istället har han jobbat som expert för Viasat, samt jobbat sporadiskt med Andreas Johansson i HV71, vilket öppnar upp dörren ytterligare för den kontraktslöse målvakten som känner Johansson väl.
– Jag har haft honom som tränare eftersom ja varit i Färjestad i fyra år. Vi har en bra relation, jag och Andreas.

Kvar i HV71 till nästa säsong är fortfarande målvakten Erik Ersberg, vars kontrakt går ut efter nästa säsong.

 

 

Den här artikeln handlar om: