Andreas Johansson.
SHL

Ett bittert slut för HV71: ”Killarna som är här ska klara det bättre”

ANNONS

Det blev ett bittert slut på Andreas Johanssons första säsong som tränare för HV71. 2-1-ledning förvandlades till 2-4 i tredje perioden och det blev HV-sorti ur kvartsfinalspelet för femte säsongen i rad.
– Jag känner ändå att vi är på rätt väg, säger Andreas Johansson till TV4 efter nederlaget.

Det såg länge ut som om det skulle bli HV71:s kväll. Trots vissa svårigheter i spelet hade laget med sig 2-1 inför tredje perioden efter två mål av den speciella slutspelssnipern Erik Christensen.

Väl framme i tredje perioden började misstagen att bita hemmalaget i ändalykten. Daniel Rahimi kvitterade efter en enda röra framför HV-kassen och Nichlas Hardts 3-2-mål tillkom efter att Gustaf Wesslau i målet förlorat sikt om pucken. Broc Little fastställde sedan slutresultatet i tom kasse och skickade hem HV-supportrarna i besvikelse.
– Vi förlorar matchen på samma sätt som de andra matcherna. Stundtals spelar vi jättebra och ligger på bra framför båda målen, men vi orkar inte sätta press hela matcherna. Vi  förlorar kampen framför mål och det är där det avgörs, säger HV-tränaren Andreas Johansson.

Han vill inte skylla nederlaget på HV71:s skadesituation, men tror att den har påverkat laget.
– Jag tycker inte att vi klarar av att hålla spelet uppe. Vi är kort på folk och det kan vara en orsak, men ingen ursäkt Vi tappade en del folk längs vägen som Christoffer Törngren och Kevin Fiala och vi har inte haft samma geist sedan dess, säger ”AJ”.

”KAN INTE TÄNKA PÅ ANNAT SÄTT – DÅ BLIR JAG TOFFEL”

– Vi har blivit ett 50/50-lag som inte klarar av att vara så starka i vår press och forechecking under längre perioden. Det blev för många skador samtidigt, men i slutändan ska de killarna som är här klara det bättre.

Trots skadeläget valde Andreas Johansson att matcha klubbikonerna och veteranerna Björn Melin och David Petrasek väldigt sporadiskt i slutspelet.
– Jag måste ta ut det lag jag tror vinner hockeymatcher. Jag kan inte tänka på något annat sätt, då blir jag en toffel. Det här är mitt val som tränare, rätt eller fel…

Gustaf Wesslau, som av allt att döma gjorde sin sista match för klubben, har stundtals varit lysande, stundtals varit medioker för HV71. Han släppte det matchvinnande målet lättvindigt i den sjätte kvarten.
– Det är klart att det är en dödsstöt. Han släppte en ur dålig vinkel från (Jacob) Micflikier tidigare, men har även gjort sjuka räddningar in tajt där han får kriga och krig. Det är sådant vi inte ska släppa till. Nu kom (Erik) Ersbergs skada olägligt tre veckor innan slutspelet, annars hade vi haft två matchvinnartyper som skulle kunna gå med varannan dag.

Andreas Johansson ser den tunga förlusten till trots med tillförsikt på framtiden.
– Jag känner ändå att vi är på rätt väg. Vi behöver skruva på lite grejer ytterligare och vi ska öka träningsdosen, rekrytera på ett bra sätt och bli ännu starkare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL