Andreas Johansson.
SHL

Ett bittert slut för HV71: ”Killarna som är här ska klara det bättre”

ANNONS

Det blev ett bittert slut på Andreas Johanssons första säsong som tränare för HV71. 2-1-ledning förvandlades till 2-4 i tredje perioden och det blev HV-sorti ur kvartsfinalspelet för femte säsongen i rad.
– Jag känner ändå att vi är på rätt väg, säger Andreas Johansson till TV4 efter nederlaget.

Det såg länge ut som om det skulle bli HV71:s kväll. Trots vissa svårigheter i spelet hade laget med sig 2-1 inför tredje perioden efter två mål av den speciella slutspelssnipern Erik Christensen.

Väl framme i tredje perioden började misstagen att bita hemmalaget i ändalykten. Daniel Rahimi kvitterade efter en enda röra framför HV-kassen och Nichlas Hardts 3-2-mål tillkom efter att Gustaf Wesslau i målet förlorat sikt om pucken. Broc Little fastställde sedan slutresultatet i tom kasse och skickade hem HV-supportrarna i besvikelse.
– Vi förlorar matchen på samma sätt som de andra matcherna. Stundtals spelar vi jättebra och ligger på bra framför båda målen, men vi orkar inte sätta press hela matcherna. Vi  förlorar kampen framför mål och det är där det avgörs, säger HV-tränaren Andreas Johansson.

Han vill inte skylla nederlaget på HV71:s skadesituation, men tror att den har påverkat laget.
– Jag tycker inte att vi klarar av att hålla spelet uppe. Vi är kort på folk och det kan vara en orsak, men ingen ursäkt Vi tappade en del folk längs vägen som Christoffer Törngren och Kevin Fiala och vi har inte haft samma geist sedan dess, säger ”AJ”.

”KAN INTE TÄNKA PÅ ANNAT SÄTT – DÅ BLIR JAG TOFFEL”

– Vi har blivit ett 50/50-lag som inte klarar av att vara så starka i vår press och forechecking under längre perioden. Det blev för många skador samtidigt, men i slutändan ska de killarna som är här klara det bättre.

Trots skadeläget valde Andreas Johansson att matcha klubbikonerna och veteranerna Björn Melin och David Petrasek väldigt sporadiskt i slutspelet.
– Jag måste ta ut det lag jag tror vinner hockeymatcher. Jag kan inte tänka på något annat sätt, då blir jag en toffel. Det här är mitt val som tränare, rätt eller fel…

Gustaf Wesslau, som av allt att döma gjorde sin sista match för klubben, har stundtals varit lysande, stundtals varit medioker för HV71. Han släppte det matchvinnande målet lättvindigt i den sjätte kvarten.
– Det är klart att det är en dödsstöt. Han släppte en ur dålig vinkel från (Jacob) Micflikier tidigare, men har även gjort sjuka räddningar in tajt där han får kriga och krig. Det är sådant vi inte ska släppa till. Nu kom (Erik) Ersbergs skada olägligt tre veckor innan slutspelet, annars hade vi haft två matchvinnartyper som skulle kunna gå med varannan dag.

Andreas Johansson ser den tunga förlusten till trots med tillförsikt på framtiden.
– Jag känner ändå att vi är på rätt väg. Vi behöver skruva på lite grejer ytterligare och vi ska öka träningsdosen, rekrytera på ett bra sätt och bli ännu starkare.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch