”PW” ELLER STARKBAUM? Sanny Lindström tror att det blir målvakten som avgör vilket lag som går till kvartsfinal.
SHL

Sanny inför kvällens play-in-thriller: ”Målvaktsspelet avgör!”

ANNONS

Färjestad eller Brynäs? I kväll blir det klart vilket lag som får fortsätta säsongen med en kvartsfinalserie. C Mores expert Sanny Lindström vet vad som kommer att avgöra serien.
– Målvaktsspelet! Starkbaum såg inte såg lika förtroendeingivande ut som Pettersson Wentzel i går, säger Lindström till hockeysverige.se.

I kväll avgörs det om det blir Färjestads eller Brynäs spelare som får slänga upp hockeytrunken på vinden i några månader. Brynäs vann som bekant första mötet i Karlstad medan Färjestad vann i Gävle i går. En som följt lagens play-in-serie på nära håll är Sanny Lindström. I går var han på plats i Gavlerinken för C Mores räkning.
– Mina intryck från gårdagens match var att det verkligen var två lag som gick ut och satsade på att vinna. Det var inget lag som höll tillbaka. Jag trodde kanske att Färjestad skulle vara mer märkbart stressade än vad dom visade upp igår, säger Sanny Lindström till hockeysverige.se på väg till C Mores studio där han ska jobba under kvällens match.
– Jag tycker att Färjestad kom ut och matchade Brynäs i intensitet och fysiskt spel för att sedan ta över matchen mer och mer.

Börjar du se den här slutspelsdesperationen hos Färjestad?
– Nej, det kan jag inte säga. Det här är bara en match. Ser man till match ett hade man antagligen kunnat vinna den med, men jag tycker att man spelade för passivt i den första delen av matchen och gav Brynäs mycket initiativ.
– Färjestad hade en dålig start på serien, men så fort man hade chansen att klättra upp över topp sex strecket, man hade matcher mot både HV 71 och Örebro i sista femtedelen av säsongen, har man förlorat sådana matcher. Man har inte klarat att fokusera på att kravla sig förbi. Det borde oroa lite idag nu när man har chansen att eliminera Brynäs. Färjestad har inte lyckats prestera under säsongen.

Inför andra matchen valde Färjestad att byta målvakt. Ut med Justin Pogge och in med Fredrik Pettersson Wentzel. Ett mycket lyckat byte, enligt Sanny Lindström.
– Inget snack om den saken. Både ”PW” och Pogge är annars ganska jämna. Jag är inte förvånad att man ställde Pogge i första matchen, men jag är inte heller förvånad att man bytte.

Ofta har man talat om Brynäs alla tapp av unga spelare till NHL, men nu tycks spelare som bland andra Christian Djoos och Oskar Lindblom sakta börjat axla dessa flyktade spelare, men Sanny Lindström håller inte riktigt med om det.
– När det gäller Christian Djoos-hypen så hoppar jag inte riktigt på den. Jag tycker att han är duktig, men jag tycker inte att han tagit den utveckling under säsongen som jag trodde att hans skulle göra.
– Han är en okej back, men han har inte utvecklats till den här superbacken som jag trodde att han skulle bli. Nu är Djoos ung och han har fortfarande alla chanser i världen att bli en riktigt bra back, men med tanke på alla backskador Brynäs har så tycker jag att Christian Djoos är en back man kan förvänta sig mer av.

Oskar Lindblom?
– Brynäs gör det jättebra som ger unga spelare chansen. Jag tänker då även på Adam Brodecki och Jens Lööke i framförallt första halvan av säsongen.
– Oskar Lindblom växer mer och mer. Igår tycker jag att han, vid sidan av stjärnkedjan med Bill Sweatt, Greg Scott och Anton Rödin, är Brynäs bästa spelare. Det lyser verkligen om honom och han har växt rejält efter det här fina JVM som han gjorde.

Ny match om några timmar, vilka förväntningar har du på den?
– Spontant känns det som att det är fördel Färjestad vilket ironiskt nog talar för Brynäs. Så har det varit i den här korta matchserien. I första matchen trodde man att Färjestad köra över Brynäs. I andra matchen trodde man – hemmaplan, det är klart att Brynäs går till kvartsfinal. Då går Färjestad och vinner.
– Jag tycket att Brynäs gick väldigt hårt på backarna igår. Du har Lukas Kilström, Oscar Eklund och dom här som kanske inte är vana att spela alla dom här minuterna. Nu får dom kanske dra ett extra tungt lass när Niclas Andersén, Jörgen Sundqvist och Simon Bertilsson, alltså ryggraden i Brynäs försvarsspel, är borta.

Kan du se att Färjestad skulle ha fördel av hemmaplan?
– Egentligen inte. Om man ser till historiken mellan dom här lagen senaste säsongerna har bortalaget vunnit nästintill alla suddenmatcher.
– Det är hugget som stucket. Jag kan inte se några jättestora fördelar för något av lagen. Båda har samma resa. Färjestad tog den kanske igår kväll medan Brynäs tar den idag. Det här med fördel av hemmaplan kan man pussla ihop hur som helst. Ibland kan det vara befriande att spela borta medan det ibland kan vara en väldig fördel att spela hemma. Jag tror inte att det kommer att fälla något avgörande.

Upplever du en coachkamp mellan Färjestads Tommy Samuelsson och Brynäs Thomas Berglund?
– Till en viss det gör jag det. Jag tror att Färjestad vill matcha någon av sina tredje eller fjärdekedjor med Rickard Wallin eller Tero Koskiranta mot Brynäs stjärnkedja.
– Å andra sidan skulle det inte förvåna mig om ”Bulan” Berglund kommer att lira sin förstakedja 22-23 minuter idag. Det skulle betyda att om Färjestad ska matcha det så innebär det att deras stjärnkedja får mindre istid. Man kan välja att se det hur man vill. Klart att det kommer bli lite rävspel och då framförallt från Färjestads sida.

Vad avgör kvällens match?
– Målvaktsspelet! Ett klassiskt svar. Jag tycker att båda målvakterna var bra igår och inget av målen är någon målvaktstavla. Jag tycker att Bernhard Starkbaum släppte lite returer och i framförallt första två perioderna tycker jag inte att han såg lika förtroendeingivande ut som Pettersson Wentzel.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch