Sök
Linus Persson
SHL

I kväll ska ”Brynäsdödaren” skjuta Färjestad till kvartsfinal: ”Är de här matcherna man vill spela”

För två år sedan hittade han sitt livs form i slutspelet och bar Luleå till SM-final. Nu har Linus Persson återigen hittat storformen, och med fem mål på tre matcher mot Brynäs kan han mycket väl skjuta Färjestad till kvartsfinal i kväll.
– Jag spelar med två bra spelare, så står jag bara på rätt plats kommer lägena till slut, säger han till hockeysverige.se.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Linus Persson har, om man räknar samman både grundserien och de två inledande play in-matcherna, gjort elva mål för Färjestad under säsongen. Fem av dem har kommit de senaste 17 dagarna – på tre matcher mot Brynäs.

29-åringen från Hagfors har, precis som fallet var för två säsonger sedan i Luleåtröjan, toppat formen till de stora matcherna. Då sköt han åtta mål i slutspelet, och bar Luleå till SM-finalen mot Skellefteå, efter att ”bara” ha gjort nio mål i grundserien. Den här säsongen blev det åtta mål under SHL-säsongen, och redan nu har han hunnit göra tre mål på två matcher i play in-serien mot Brynäs. Linus Persson har tagit rollen som slutspelsexpert, och Brynäsdödare.
– Det är svårt att svara på varför det gått så bra mot just Brynäs för mig… Ska jag vara ärlig känns det mer som en slump än något annat. Något bättre svar har jag inte, säger Persson med ett skratt till hockeysverige.se, direkt efter att Anssi Salmela skjutit Färjestad till seger.

Det är framför allt tre Färjestadsspelare som får journalisternas uppmärksamhet efter 3-2-vinsten. Det är segerskytten Anssi Salmela, den storspelande målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, och förstås Persson själv. Men uppmärksamheten är ingenting han direkt njuter av.
– Efter en sån här seger som i kväll (Läs: Igår) så tycker jag hela laget förtjänar uppmärksamhet, inte bara vi som gör målen. Alla bidrar precis lika mycket en sån här kväll, för när det är slutspel måste alla leverera. Gör vi det så vet vi att vi är svårslagna, säger den timide värmlänningen, innan han ändå tillägger:
– Men visst är det kul att jag också kan vara med och bidra framåt. Alla lyfter sig av att få sätta dit en puck ibland, så det är bara att hoppas att det kan hålla i sig.

Men det känns ändå som att du lyfter dig, ju viktigare matcherna är.
– Jo, men det är ju dom här matcherna man vill spela. Ju längre in på säsongen man kommer, desto viktigare och roligare blir det. Så är det ju. Och jag tror att det är styrkan i Färjestad i år också, att vi har många matchvinnare som trivs när det hettar till lite.
– Sen ska man komma ihåg att jag spelar med två väldigt bra spelare också. Står jag bara på rätt ställe kommer lägena till slut.

Linus Persson centrar numera den fruktade förstakedjan med Färjestads stora offensiva stjärnor, Toni Rajala och Milan Gulaš. Och det är en roll han trivs med.
– Det är två grymt bra spelare. För min del känns det som att jag bara ska försöka hänga på dom, för då får man ett läge till slut. Dom har en otroligt hög fart och det känns som att dom kan skapa målchanser i varje byte, om dom vill.
– Milan har ju en puck i ribban, och Toni har ett skott i stolpen. Så vi har ju bud på fler mål den här matchen.

persson

Linus Persson har tagit kommandot för Färjestad.

Linus Persson sköt 1-0-målet i det som var Färjestads viktigaste match på mycket länge. En förlust hade inneburit att stormakten missat kvartsfinal för första gången sedan 1994.  Efter kvartsfinalmissen 1994 har man varit i hisnande elva finaler, men Färjestads framgångsrika historia är ingenting som påverkat laget.
– Nej, det känns inte så. Jag hade inte en enda tanke på det inför den här matchen. Jag tycker snarare det var Brynäs som hade all press på sig. Dom skulle bara komma hit och hämta hem den här matchen, och gå vidare till kvarten.
– Det kändes som att folk redan hade räknat ut oss, så jag kände mig väldigt avslappnad faktiskt. Jag såg bara möjligheterna att förstöra för dom, och ge oss själva chansen att få spela på hemmaplan minst en gång till den här säsongen.

Och det är just det man får göra i kväll. Efter två raka förläningsrysare ska serien mellan klassikerlagen Brynäs och Färjestad avgöras, och ”Brynäsdödaren” Linus Persson vet vad som krävs för att man ska gå segrande ur striden.
– Jag tycker vi har chanser att avgöra mycket tidigare än i förlängningen i kväll. Vi behöver bli lite effektivare, jämfört med vad vi varit de två inledande matcherna. Vi har haft möjligheter att stänga båda matcherna, men inte lyckats. Det måste upp ett snäpp.

Men känner ni att ni ändå har ett mentalt övertag på dom nu?
– Det är två jämna lag, och båda matcherna har gått till övertid. Så jag vet inte om man kan säga att vi har ett mentalt övertag på dom, heller. Men jag hoppas verkligen vi gör en bra match hemma, och att vi har de där små marginalerna med oss igen. För jag kan nästan garantera att det kommer bli en jämn match.

Pucken släpps klockan 18:30 i Löfbergs Arena. Det ger knappast några större odds på att matchhjälten i kväll kommer vara en 29-åring från Hagfors…

 

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten