Hans Särkijärvi.
SHL

Ett trist slut för Djurgården och deras veteraner: ”Saknar kampen och kraften”

ANNONS

Säsongen avslutades med två slätstrukna insatser, men Djurgårdens tränare Hans Särkijärvi vill ändå se tillbaka på säsongen 2014/15 som ett positivt steg i rätt riktning för klubben.
– Jag vill påminna om den resa vi har gjort de senaste 13 månaderna, från en sjunde-åttondeplats i allsvenskan till att vara här och kriga om de här placeringarna, säger han efter att Djurgården slagits ut ur play-in av Luleå.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Djurgården var en glad, pigg och attitydstinn utmanare så länge man orkade. Efter en grundserie där man lyckades uppnå målet att undvika nedflyttningsspel tycktes det som om laget drabbades av soppatorsk i play-in-spelet mot Luleå. Borta var respektlösheten och desperationen som präglat lagets spel när det varit som bäst under säsongen. I stället var det en del rätt simpla misstag som lade grund för förlusterna.
– Spelmässigt är de klart bättre än oss i bägge matcherna. Vi räcker inte till riktigt, är kanske lite valpiga, konstaterar Hans Särkijärvi efter att Djurgårdens säsong just tagit slut.
– Vi saknar kraften, kampen och skickligheten på olika positioner, men vi är fortfarande i en utvecklingsfas och har gjort det fantastiskt bra.

Särkijärvi vill framhäva det positiva framför det negativa, att Djurgården med förhållandevis små medel och en rätt orutinerad trupp klarat av att slåss om en slutspelsplats.
– Jag vill påminna om den resa vi har gjort de senaste 13 månaderna, från en sjunde-åttondeplats i allsvenskan till att vara här och kriga om de här placeringarna. Jag tycker att det är det vi ska komma ihåg med den här säsongen, att vi har gjort det riktigt bra, säger ”Säcken”.

En av de lite mer rutinerade spelarna som har varit viktig för Djurgården är lagkaptenen Joakim Eriksson, 38. Veteranen har fått ta ett otroligt stort ansvar i det unga laget och visade glöd i en av periodpauserna under den avslutande matchen mot Luleå. Han gick bananas i omklädningsrummet för att väcka sina lagkamrater efter en svag start på matchen.
– Han ville ha lite kontakt, skrattar Särkijärvi och hyllar sin förstacenter.
– Han har legat runt 20 minuter per match här på slutet. Honom har jag kört skiten ur. Han har försökt leda den här gruppen på ett riktigt bra sätt.

Matchen var Erikssons sista i karriären. I likhet med Mikael Samuelsson väljer han att lägga av och lämna plats åt yngre förmågor. Det blir två stora tomrum för Djurgården att fylla i sommar.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch