Jiri Hudler.
Nyheter

Sänkte sitt gamla lag – Hudler tar Calgary mot slutspel

ANNONS

NHL:s stora överraskningslag den här säsongen är utan tvekan Calgary. I natt tog de ännu ett stort steg mot slutspel när de svarade för en mäktig vändning borta mot Detroit. Stor segerorganisatör i sin forna hemmaarena var Jiri Hudler.
– Det kändes inte som en speciell match, säger tjecken som spenderade sju säsonger i Red Wings.

Calgary har slagit de flesta experter på fingrarna i NHL den här säsongen. Det bottentippade laget har med sin fart och frenesi överträffat alla förväntningar och är i högsta grad med i kampen om en slutspelsplats. Ytterligare ett stort steg närmare spel om den åtråvärda Stanley Cup-bucklan tog Flames i natt.

Trots att Henrik Zetterberg via två assist till Justin Abdelkader såg till att Detroit fick en tidig drömstart hemma i Joe Louis Arena, skulle det nämligen inte räcka till några poäng för Red Wings. Med fem raka mål svarade Flames för en mäktig vändning och fick med sig sin tredje raka bortaseger.
– Hiller stängde ner dem efter att de gjort sina första två mål och vi var optimistiska om våra chanser, säger veteranen Matt Stajan till nhl.com.

Jonas Hiller i all ära, nattens största förgrundsfigur för Flames var nog ändå Jiri Hudler. Tjecken, som spenderat sju säsonger i Red Wings-dressen, sköt två av gästernas mål, däribland det matchvinnande, i sin forna hemmaarena.
– Det kändes inte som en speciell match, säger Hudler och fortsätter:
– Det är inga hard feelings mellan mig och Detroit. Jag har många vänner här. Just nu spelar vi dock för våra liv för att nå slutspelet.

Calgary, som även fick en assist från Mikael Backlund i matchen, innehar just nu den tredje och sista direktplatsen till slutspel i Pacific Division. Man har två poäng upp på Los Angeles, som har en match mindre spelad, och är samtidigt på samma poäng som Winnipeg på den sista Wild Card-platsen.

Detroit – Calgary 2-5 (2-1, 0-2, 0-2)
Detroit: Justin Abdelkader 2 (16) (Henrik Zetterberg 2).
Calgary: Jiri Hudler 2 (23) (Mikael Backlund), Sean Monahan (24), Matt Stajan (5), Mason Raymond (12).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL