Sarah Åberg, Södertälje, är fortsatt den enda som nätat mot Djurgården i Riksseriekvalet.
SDHL 1

Djurgården ångar på mot Riksserien

ANNONS

Kvalet till Riksserien spelades i dag vidare med full omgång.

Färjestad besegrade Almtuna med 6-3 på bortaplan. Almtuna ledde med 2-1 i första perioden, men tappade alltså segern. För Färjestad var det ett positivt kvitto efter storförlusten med 12-0 mot HV 71 i den senaste omgången. Emma Lindgren svarade för två av Färjestads mål.

Björklöven stod för en liten överraskning då man på hemmaplan besegrade Södertälje med 2-1. Ida Nikula gav SSK ledningen, men Linn Rickmo och Josefin Lindström såg till att ”Löven” vände och vann matchen. Björklöven vann skotten med 43-15.

Djurgården hade det tuffare än vanligt då man hade rest till Sundsvall för match. Alexandra Palm, Julia Johansson och Tina Enström såg med varsitt mål till att Djurgården fick med sig tre poäng mot Riksserielaget.  Enström svarade för tre poäng i matchen och toppar nu kvalseriens poängliga efter sju matcher med nio mål och totalt 23 poäng, alltså ett snitt på drygt tre poäng per match. Valentina Lizana Wallner vaktade målet för Djurgården som har imponerande 41-1 i målskillnad så här långt.

I Enebybergs Ishall tog SDE Hockey emot HV 71. Vid full tid stod det 1-1 efter mål av Sofia Axelsson (SDE) och Ida Karlsson (HV 71). Matchen gick till straffar där Katie Henry avgjorde för hemmalaget.

När halva serien är spelad leder Djurgården tabellen på 21 poäng. Därefter har vi i tur och ordning HV 71 på 16 poäng, SDE Hockey på 13 poäng, Sundsvall på tolv poäng, Södertälje på åtta poäng, Färjestad på sex poäng, Björklöven på fem poäng och Almtuna sist på tre poäng.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL