Sök
MAN-MOT-MAN. Hockeysverige.se ställer Patrik Sylvegård och Anders ”Masken” Carlsson mot väggen inför skånederbyt.
Rögle BK

Ett skånederby med höga insatser: ”Går vi inte till SHL betyder det att vi får skära ner”

Ett skånederby med höga insatser. Ja, när slutspelsserien inleds i kväll är det mycket som står på spel för både Malmö och Rögle. Efter att ha missat chansen att spela till sig en SHL-plats via den allsvenska finalen måste lagen gå den långa vägen om man ska spela i högsta ligan nästa säsong.
– Om vi inte går till SHL skulle väl det betyda för Redhawks att vi får skära ner på vissa saker, säger Malmös sportchef Patrik Sylvegård till hockeysverige.se.

Om några timmar är vi igång med kvalet till en kvalplats till SHL. Alltså den kvalserie som ska ta tre lag till matchserier i bäst av sju mot Leksand, Modo och förloraren mellan Västerås och Karlskrona.

Slutspelsserien, som är kvalets officiella namn, inleds med en riktig godbit då Malmö tar emot Rögle på hemmaplan i säsongens sista skånederby. Hockeysverige.se skickade ut fem frågor till Malmös och Rögles sportchefer, Patrik Sylvegård och Anders ”Masken” Carlsson inför nedsläpp.

Vad talar för att era respektive lag tar sig till kvalet upp till SHL?
Sylvegård:
– Att vi är ett bra hockeylag. Det talar väl för oss, skrattar Sylvegård innan han fortsätter utveckla sina tankar kring det:
– Klart att det är en besvikelse att vi inte är topp två och jag tycker att vi är tillräckligt bra för att vara där, men nu har vi misslyckats med det. Vi har ändå många bra spelare som har varit med tidigare och vunnit vilket talar för Malmö.

Carlsson:
– Jag tror att vi har för vana att spela bra på vårarna. Samtidigt har vi bra kvalserieerfarenheter. Vi har också spelare som gillar att spela när det blir kval och det sammantaget gör att det talar för oss.
– När det gäller erfarenheten som jag talar om handlar det om klubben i allmänhet. Man har varit med och spelat i väldigt många kvalserier så man vet vad som gäller. Det är en viktig erfarenhet som man tar med sig, men det är fler lag än oss som varit med mycket i kvalserierna. Men, som sagt var, Rögle har för vana att vara starka på våren vilket också är en styrka då man går in i det här.

Varför lyckades ni inte att ta en plats i den Hockeyallsvenska finalen?
Sylvegård:
– Vi var inte vunnit tillräckligt många matcher helt enkelt. År 2015 tycker jag inte att vi har spelat tillräckligt bra. Vi ledde serien med åtta eller nio poäng ett tag och slarvade bort det. Tabellen ljuger aldrig och det är två lag som varit bättre än oss.

Carlsson:
– Vi vann för få matcher. Vårt mål var att vi skulle kunna vara med och slåss om att kunna ta oss till SHL och det är vi fortfarande. Vi hamnade i serien där det var realistiskt att vi skulle hamna. Vi var inte tippade att hamna bland dom två första utan femma eller sexa i tabellen.
– Förra säsongen slutade vi åtta och höll på att ta oss upp. Nu slutade vi fyra, så jag tycker att vi har tagit steg sakta men säkert framåt. 

Vad skulle det betyda för din klubb att missa en kvalplats till SHL och vidare då en plats i SHL kommande säsong?
Sylvegård:
– Skulle vi komma bland dom tre sista lagen i det här kvalet så hade det varit ett underbetyg så det sjunger om det. Om vi inte går till SHL skulle väl det betyda för Redhawks att vi får skära ner på vissa saker, men samtidigt beror det på hur näringslivet tar emot det. Trots allt är det dom som subventionerar och sponsrar verksamheten.
– Går vi inte upp tror jag att det kommer att bli förändringar i Malmö Redhawks, men självklart kommer vi överleva. Det är inte så att klubben dör om vi inte går upp.

Carlsson:
– För alla klubbar skulle det vara ett bakslag. Man satsar alltid på att vinna och i Hockeyallsvenskan att gå upp. Klart att det är tufft för alla klubbar som inte gör det, men det är bara att gilla läget. Sedan handlar det om att fortsätta jobba hårt och intensivt med det vi håller på med. Då kommer det bli ett bra resultat till slut.

Skånederby i kväll, hur ser ni på era respektive motståndares verksamhet?
Sylvegård:
– Jag har en jättestor respekt för Rögle. Det är ett bra hockeylag som också har värvat in många utlänningar. Dessutom har man många bra unga friska människor i laget precis som vi. Sedan är derbyna alltid derbyn. Det blir nästan alltid på något sätt spännande och det är sällan som det sticker iväg i några matcher.
– Rögle brukar alltid vara bra när det drar ihop sig så dom har också stora chanser att gå hela vägen.

Carlsson:
– Malmö har ett fantastiskt bra lag. Egentligen tycker jag att man är seriens bästa lag. Man ledde serien stort ett tag, men sedan har man haft lite otur då man fått en del skador på vissa spelare.
– Som helhet är det SHL-klass på Malmö. Man har arenan och förutsättningarna för det. Det ska bli en väldigt kul match med derbykaraktär. Det här är en väldigt stor match här nere och det ska bli väldigt roligt att få åka till Malmö.

Vem i ditt lag skulle du inte vilja vara utan nu då kvalserien drar igång?
Sylvegård:
– Det är många spelare, men ska jag välja ut någon så tror jag att det får bli målvakten Niko Hovinen. Han har sett stabil, lugn och sansad ut. Niko tror jag kommer att bli en viktig pjäs för oss första fem matcherna.

Carlsson:
– Det är som att sätta en prislapp på den spelaren huvud så den frågan kommer jag inte att svara på, avslutar ”Masken” med ett skratt.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten