Gustaf Wesslau
SHL

Wesslau nollade Luleå – tar HV71 mot kvartsfinal

ANNONS

HV71 kommer allt närmare kvartsfinalspel. Efter att Gustaf Wesslau stoppat 29 skott mot Luleå och lett HV till en 4-0-seger behöver laget bara ta en poäng till för att vara helt säkra på slutspelshockey.
– Det är inte många gånger man håller nollan i Luleå, men det var en bra tillfälle att ta en vinst nu, säger målvakten till C More.

Sex poäng och sex plusmål. Det är vad HV71 har att gå på gentemot jagande Färjestad under kvartsfinalstrecket med två matcher kvar av grundserien. 4-0 mot Luleå var precis vad doktorn hade ordinerat åt smålänningarna, men det var en seger som knappast hade bärgats om det inte vore för målvakten Gustaf Wesslaus starka spel.

Framför allt i den andra perioden var Wesslau den stora skillnaden mellan lagen. Luleå hade mängder med klara målchanser, men stoppades antingen av målvakten eller hans ytterliggare.
– Det är inte ofta många gånger man håller nollan i Luleå. De är starka hemma, men det här var ett bra tillfälle att ta en vinst nu, säger Wesslau till C More.

Malte Strömwall, utlånad från just Luleå till HV71, inledde målskyttet med att styra in Jere Karalahtis skott från blålinjen i första perioden. Efter en mållös mittenperiod fixade Teemu Laine 2-0 varpå HV gjorde två mål till i tom kasse genom Filip Sandberg och Andreas Jämtin.

Gustaf Wesslau gillar hur HV:s lag är uppbyggt och tror på framgång i slutspelet.
– Bredden finns där. Vi har yngre klivit fram, som Sandberg och (Anton) Bengtsson samtidigt som det finns många äldre som alltid blir bättre ju längre säsongen går. Jag känner igen mig i det från Djurgården 2010, de yngre kliver fram och producerar bättre än vad de ska göra och de äldre är stabila, säger Wesslau och syftar på djurgårdslaget som tog sig till final mot just HV71.

Luleå, som kommer att tvingas till play in-spel mot Djurgården eller Brynäs, fortsätter att ha problem att göra mål.
– Vi är väldigt ineffektiva, det är det som gör att vi förlorar och det är det jag oroar mig för, säger tränaren Joakim Fagervall som inte ser brist på motivation som en faktor för laget.
– Vi har så mycket att spela för om en vecka, så det ska inte vara en faktor. Det där diskuterar jag inte ens.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL