Eddie Läck.
Vancouver

Eddie Läcks styrkebesked – 40 räddningar mot Bruins

Med Ryan Miller skadad får Eddie Läck sin chans att spela täta matcher för Vancouver Canucks. Och som han gör det. Efter att ha nollat New York Islanders härom natten blev det 40 räddningar och en ny seger mot Boston Bruins i natt.
– Det är kul att se en kille bli het, säger coachen Willie Desjarsdins efter 2-1-vinsten.

Vancouver Canucks befinner sig mitt i en glödhet kamp för att kunna ta sig till Stanley Cup-slutspel. Därför var det många fans som ojade sig när förstakeepern Ryan Miller gick sönder i mötet med New York Islanders härom natten.

Men nu behövde de inte misströsta länge. Eddie Läck klev in i matchen på Long Island och höll tätt när Canucks vann där. Och i natt fortsatte han sitt storspel när det blev seger med 2-1 mot Boston Bruins.

Läck motade 40 av 41 skott och utsågs till matchens första stjärna.
– Det var en händelserik kväll. Men det kändes som att vi höll dem på utsidan, så det var en bra insats över lag från allihop, säger svensken till nhl.com.

Han fick beröm av tränaren Willie Desjardins för sitt starka uppträdande.
– Jag har alltid tyckt att Eddie har varit bra. Han var riktigt bra mot Islanders härom natten, helt otrolig, och nu följde han upp det igen i natt. Han gjorde några riktigt viktiga räddningar för oss. Det var kul att se, man gillar att se när en kille blir het.

Carl Söderberg och Loui Eriksson låg bakom det enda målet som Läck släppte in i matchen. Svenskduon spelade fram Daniel Paille till 1-0 redan efter 65 sekunder. Backen Ryan Stanton svarade för en kvick kvittering innan matchen blev mållös i drygt två perioder. I den tredje perioden låg tvillingarna Sedin bakom avgörandet då Daniel och Henrik spelade fram sin nya lekkamrat Zack Kassian till det matchvinnande målet.

Kassian har svarat för fyra mål på sina tre senaste matcher efter att ha tagit skadade Alexandre Burrows plats i förstakedjan med Sedinarna.

Boston – Vancouver 1-2 (1-1, 0-0, 0-1)