Ilja Bryzgalov.
Nyheter

Bryzgalov mot slutet i Anaheim – uppsatt på waivers

ANNONS

Han är en av de mest underhållande karaktärerna NHL haft de senaste åren. Nu kan det dock vara slut på tiden i Anaheim för Ilja Bryzgalov. På söndagen placerade Ducks ryssen på waivers med avsikten att skicka honom till farmarligan. Detta då dansken Frederik Andersen är på väg tillbaka efter skada.

Andersen kommer nu kampera ihop med unge John Gibson som Ducks målvaktspar, precis som under inledningen av säsongen. Gibson har 92,7 i räddningsprocent på fem matcher i NHL den här säsongen och ses allmänt som en av världens mest lovande målvakter. Andersen har 91,6 i räddningsprocent på 44 matcher.

Bryzgalovs sejour i Kalifornien har varit mindre lyckad och har inte direkt stärkt hans aktier för en fortsatt NHL-karriär. På åtta matcher har 34-åringen bedrövliga 84,7 i räddningsprocent och ett snitt på 4,19 insläppta mål per match.

Den här artikeln handlar om: