Cam Neely.
Nyheter

Boston-legendaren missnöjd med Bruins spel

ANNONS

Boston Bruins gör sin svagaste säsong på länge. Med 65 poäng på 57 matcher sitter man på den sista wildcard-platsen, men man har bara en poäng till godo på Florida Panthers. Således ligger man i farozonen för att missa slutspel för första gången på åtta år.
– Jag har varit frustrerad, jag har varit arg och nu, för första gången, har jag landat på en känsla av besvikelse, säger Cam Neely till Boston Globe.

Cam Neely, 49, är en legendar i Boston. Han spenderade tio säsonger i klubben mellan åren 1986 och 1996 innan han lade skridskorna på hyllan. År 2005 blev han invald i hockeyns Hall of Fame. Sedan 2008 har han haft en framskjuten roll i Bruins lagledning och numera är han president för hela klubben.

Årets upplaga av Bruins har fått Neely att för första gången känna sig besviken på laget, som förlorat sju av sina tio senaste matcher och under natten till torsdag tappade viktiga poäng när man förlorade på straffläggning i mötet med bottenlaget Edmonton Oilers.
– Du går igenom en hel mängd av känslor när saker inte går som de ska. Jag har varit frustrerad, jag har varit arg och nu, för första gången, har jag landat på en känsla av besvikelse, säger Neely till Boston Globe.

Boston har haft en berg-och dalbana av en säsong där man blandat fantastiskt spel med rent ut sagt usla insatser.
– Vi hade en bra månad i januari. Det kändes som ”OK, du tittar på ett lag som spelar och kämpar på det sättet du förväntar dig”. Sedan blir det februari och du är tillbaka där du var innan.

President Neely medger att man behövt göra något under ett antal månader nu, men inga trejder har genomförts. Mycket beror förmodligen på den tajta situation Bruins befinner sig i med lönetaket. För att byta till sig en spelare skulle man behöva flytta ut en eller ett par stycken för att få det att fungera. Samtidigt vill man inte offra framtiden för en kortsiktig lösning.
– Jag måste titta kortsiktigt och långsiktigt. Vad vi än tänker göra måste det vara något som passar in på både och. Jag tror inte vi är intresserade av att offra framtiden för det nutida, deklarerar Neely.

Boston Bruins har två tuffa matcher framför sig mot St. Louis Blues och Chicago Blackhawks. Med Florida Panthers flåsandes i nacken blir det intressant att se hur situationen utspelar sig. Svenske Loui Eriksson är en av spelarna som varit föremål för trejdrykten.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch