Veckans Lag …
Veckans Lag

Veckans Lag #20

ANNONS

SHL har satt högsta fart igen efter landslagsuppehållet förra veckan. Den gångna veckan avgjordes tre fulla omgångar fyllda av hockeyaction och i Veckans Lag summerar vi som vanligt det mesta och det bästa från veckan som gick.

Målvakt:
Daniel Larsson, Luleå
48 räddningar mot Leksand, 40 mot Linköping och 31 mot Skellefteå. Trots att Larsson bombarderades med skott under veckan lyckades han leda Luleå till tre raka segrar. Han har varit ifrågasatt och kritiserad, men veckans prestationer var verkligen ett slag på alla belackares fingrar. Hade en total räddningsprocent på 93,7 på veckans tre framträdanden.

Backar:
Oscar Fantenberg, Frölunda
Han har kanske inte utvecklats riktigt på det sätt som han hade hoppats på när han valde att flytta från Jönköping till Göteborg, men Fantenberg är onekligen på rätt väg. Svarade för några av sina bästa insatser för säsongen i veckan när han samlade på sig fyra poäng (1+3) och gick +5 på fyra matcher.

Tim Heed, Skellefteå (6)
Det är så att man får gnugga sig i ögonen när man ser Heed på isen den här säsongen och tänker tillbaka på i fjol. Det är som natt och dag. Nu fullkomligt sprudlar den offensivt skicklige backen av självförtroende, något som också märks på hans pucksäkra och kyliga spel. Stod för fem poäng (2+3) och var smått fantastiska +7 på tre matcher veckan som gick.

Forwards:
Milan Gulaš, Färjestad (3)
Värmlandspubliken har inte fått njuta av en målspruta av detta slag sedan Pelle Prestbergs glansdagar. Tjecken har ett handledsskott och en kyla med pucken i absolut världsklass och har en sällsynt förmåga att kliva fram och leverera som mest när Färjestad behöver det som bäst. Noterades för poäng i samtliga veckans tre segermatcher för Karlstadlaget och satte själv det matchvinnande målet i två av dem.

Ryan Lasch, Frölunda
Vilken pangstart! Lasch var en av seriens bättre spelare redan under sin tid i Växjö och behövde ingen längre tid för att finna sig tillrätta i Göteborg. Blev målskytt i debuten mot HV71 i måndags och sedan har det bara rullat på. När veckan väl summerades hade poängsprutan hunnit med att samla på sig tre mål och fyra assist på fyra spelade matcher. Det är nästan skrämmande att föreställa sig vad Lasch kan göra när han under en längre tid hunnit bygga upp en kemi med lagkamraterna.

Joel Lundqvist, Frölunda
Han har haft det trögt poängmässigt hela säsongen, men har med sina ledaregenskaper och sina defensiva färdigheter ändå varit en nyckelspelare för Frölunda. I veckan släppte också spärren offensivt och Lundqvists islossning var total. Sex passningspoäng på fyra matcher blev Frölundakaptenens facit, efter att han tidigare under säsongen endast samlat ihop nio poäng på 43 matcher.

Veckans


…genomklappning:
 2-9 bara mot Örebro, 3-24 totalt under veckans fyra matcher. HV71 snittade förluster med 5,25 måls marginal per match under veckan som gick, ett katastrofalt facit utan like denna säsong. Andreas Johansson behöver få sina mannar att vakna ögonblickligen, annars lär Jönköpingslaget få finna sig i att behöva vara en del av ännu ett Play In.

…mest lättade: Efter 76 raka matcher i SHL:s grundserie utan nätkänning hade väl Rickard Wallin nästan börjat tro att det var troligare att han skulle vinna på lotto än att han skulle hitta rätt på isen. Efter att han missat pucken vid ett öppet mål tre centimeter från mållinjen mot Leksand skrattade han frustrerat för sig själv. Senare i samma match fick dock FBK-veteranen slut på torkan med en fullträff i öppen kasse och det gick nästan att ta på glädjen efteråt: ”Det var kul. Det behövdes en tom kasse och otroligt mycket tid att tänka på innan den gick in. Jag tänkte bara lägga ett vanligt skott på mål och det var otroligt skönt att se den gå in”, sa Wallin till C More. Efter de tidigare missarna betvivlar vi inte detta det minsta, herr Wallin.

…premiärmålskyttar: Jacob Larsson hittade rätt för Frölunda och Sebastian Ohlsson för Skellefteå. Ytterligare två ynglingar svarade under veckan som gick för sina första SHL-mål, något som alltid är lika roligt att beskåda.

…känslostorm: Det brukar alltid bjudas på mycket känslor och en frejdig hockey när Skellefteå och Luleå drabbar samman, så även denna vecka. Mötet i Coop Arena var en av säsongens bästa matcher och svängde fram och tillbaka ända in i slutsekunderna. Att det hela sedan slutade med lite småkurr och munhuggning gjorde det bara än mer underhållande. Låt oss hoppas att dessa lag stöter på varandra igen i slutspelet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch