Sök
Sebastian Idoff.
Nyheter

Fick sparken av SSK – och bytte upp sig: ”Glad att hitta glädjen igen”

Han fick överraskande sparken av Södertäljes tränare Janne Karlsson i oktober. Nu är Sebastian Idoff, som i dag återfinns i Asplöven, inte ett dugg överraskad över att även Karlsson har fått sparken från den allsvenska jumbon.
– Södertälje behövde antagligen en nytändning, säger Idoff till hockeysverige.se.

Det var ganska turbulent kring det att Sebastian Idoff fick lämna Södertälje SK. Det var den 23 oktober som SSK:s dåvarande tränare, Janne Karlsson, tog in Idoff på ett rum och meddelade att han nu var tredjemålvakt och inte längre tillhörde truppen. Det berättade Idoff i en intervju gjorde med Johan Svensson, Mrmadhawk samma kväll. Idoff sa då även att han tyckte att Karlssons agerande var respektlöst med tanke på att han hade spelat i Södertälje under tre säsonger.
– Jag vet egentligen inte vad som hände. Det var säkert något som han (Janne Karlsson) hade personligen mot mig skulle jag tro. Jag tror inte att det var hockeybaserat i alla fall. Du får fråga han som tog beslutet om vad som var anledningen till att jag inte blev kvar i Södertälje, säger Sebastian Idoff, numera målvakt i Asplöven, till hockeysverige.se.

Hur gick det till då du fick sparken, tog Janne Karlsson bara in dig på ett rum och meddelade att du inte var välkommen där längre?
– Ja, det kan man säga. Det var efter Malmömatchen där vi förlorade. Nu minns jag inte vad resultatet blev, men jag spelade inte den matchen och hade heller inte spelat på fyra omgångar. Efter matchen fick jag beskedet att jag inte var önskvärd längre trots att jag inte hade spelat på länge. Trots allt hade jag tre vinster och tre förluster på sex matcher tidigare den säsongen.
– Jag visste faktiskt inte vad jag gjort honom och vet ännu inte det. Du får fråga honom om varför jag fick lämna.
– Det mest jobbiga både för mig och tjejen var det sociala. Det är aldrig kul att få sparken när man har bott i en stad så länge som jag har gjort. Man skapar kontakter utanför hockeyn och Södertälje kändes som hemma för oss. Det var också det som kändes tyngst när jag fick lämna.

Hade du och Janne Karlsson en dålig relation redan innan du fick sparken?
– Nej, det hade vi verkligen inte. Det var absolut ingenting som vi hade tjafsat om. Allt var jättekonstigt. Det hade varit en sak om jag hade gjort honom någonting, men som sagt var du får fråga han som tog beslutet.
– Vi hade ingen ond relation överhuvudtaget och pratade med varandra precis som alla andra gjorde. Jag vet faktiskt inte vad som hände.

Är du förvånad över att Södertälje ligger sist i Hockeyallsvenskan?
– Jag skulle ljuga om jag svarade nej. Södertälje borde inte ligga där, men det är också vad som är lite av charmen med hockey. Alltså att du kan ha ett bra lag på pappret, men det är på isen som det avgörs.
– Alla vet att Hockeyallsvenskan är en otroligt tuff serie där alla kan slå alla. Hamnar man i en tung motgång går det snabbt.

”INTE FÖRVÅNAD ÖVER ATT JANNE FICK SPARKEN”

Den 2 februari kom ett pressmeddelande från Södertälje SK som inte direkt förvånade Sebastian Idoff. Det meddelade att Janne Karlsson hade fått lämna sitt uppdrag hos tabelljumbon eftersom laget var på väg att göra sin sämsta säsong någonsin, historiskt sett.
”Vi har nått ett läge där vi måste genomföra förändringar på ledarskapssidan för A-laget. Vi känner att vi har ett mycket konkurrenskraftigt lag men att vi inte fått ut den samlade kompetens som finns hos spelarna”
, skrev klubbdirektören Mats Pernhem i ett pressmeddelande.

Idoff:
– Nej, jag är väl egentligen inte förvånad över det. Man behöver göra något när det går dåligt för ett lag och Södertälje har legat sist en tid nu.
– Södertälje behövde antagligen en nytändning och ”Ante” (Anders Karlsson) är en otroligt bra tränare och väldigt sympatisk. Han är en riktigt bra människokännare också och det kanske var så att man kände i Södertälje att man behövde en lite mer jordnära människa som ledde laget. Nu tillhör inte jag längre den föreningen, men det är min spontana gissning.

Sebastian Idoff lämnade ett lag som nu slåss för sin existens i Hockeyallsvenskan. Nu spelar han för Asplöven i Hapranda, en klubb som i sin tur slåss om kvalplatserna till SHL.
– Jag är mest glad över att få spela hockey igen och hitta tillbaka lite till glädjen. Klart att det skiljer sig lite med träningsmöjligheterna och resandet här uppifrån är lite annorlunda jämfört med Södertälje.
– Det här är en bra erfarenhet. Vi har ett ung och väldigt utvecklingsbart lag. Nu har vi också chans på topp åtta så det kommer att bli otroligt viktiga matcher framöver, vilket ger en extra boost.

Hur skulle du beskriva den hockeymiljö som är i Haparanda?
– Det blir många timmar framför tv:n här uppe och man ger sig ut på en del långpromenader eftersom det inte finns speciellt mycket att göra. Då blir det att man lägger all fokus på hockeyn i stället vilket är rätt skönt.

”VI HAR LITE BRÅK MED NORRLÄNNINGARNA”

Blir det en speciell sammanhållning i ett lag som Asplöven som har lite annorlunda förutsättningar jämfört med många andra klubbar?
– Det tycker jag nog. Det blir så när man reser så pass mycket tillsammans samtidigt som alla är hyfsat unga. Det är James (Sixsmith) och Tomas (Larsson) som är lite äldre (30 respektive 27 år). Man kanske umgås lite mer än vad man brukar göra i och med att vi reser så pass mycket.
– Det kanske också är en av anledningarna till att det går så pass bra för Asplöven och lyckas år efter år. Laget binder sig samman på ett annat sätt än vad det gör i andra klubbar.

Du är från Limhamn, är det någon som förstår när du pratar uppe i Haparanda?
– Ja, jag har ju ”Dyken” (Sebastian Dyk). Vi har lite bråk med norrlänningarna om en del ord, men den fighten kommer aldrig att sluta. Vi ger oss aldrig jag och ”Dyken”.
– Det är första gången på jättelänge som jag spelar med en skåning och det är jätteskönt faktiskt att man har lite folk från rätt sida Sverige här uppe, skrattar Sebastian Idoff.

Nu tävlar och jobbar du med Samuel Ward som målvaktskollega, hur har det fungerat?
– Han är en otroligt skicklig målvakt. Dessutom är han en 95:a och har all framtid för sig. Det är kul att få bolla lite idéer med honom ibland och se hur han spelar i vissa situationer.

Hur känner du själv att du utvecklats som målvakt i Asplöven?
– Det handlar mest om det uppstår lite annorlunda situationer i Asplöven som det kanske inte gör i andra lag. Man får lära sig att vara lite mer alert under hela matcherna och ha mer tålamod.
– Nu är man dessutom en av dom äldre i laget och med det också ska du vara lite mer ledare och ta ett ta ett större ansvar, vilket är kul. Dessutom får man mycket förtroende av Per (Kenttä) och Urban (Lahti). Då växer man med uppgiften.
– Problemet här är att man inte har någon målvaktstränare då man är van att ha Janne Öhman en halvtimme varje dag i Södertälje. Man får ändra sina rutiner lite, men det är lite andra förutsättningar här uppe. Klubben gör sitt bästa utefter sina förutsättningar och det tycker jag att man gör riktigt bra.

Sebastian Idoffs kontrakt med Asplöven går ut efter säsongen, men vad som händer då är inget som han funderat speciellt mycket på ännu.
– Jag har inte tänkt så mycket på det utan jag vill fokusera på den här säsongen och att komma topp åtta. Det ser alltid bra ut på cv:n samtidigt som det är stort för Asplöven att kunna vara med och tävla om dom här fina platserna.
– Jag är öppen för alla förslag, men först ska jag ta ett lite break efter säsongen för att få lite distans till det hela. Nu ligger allt fokus på att ta topp åtta platserna och förlänga säsongen lite.

Kan du tänka dig att stanna i Asplöven även nästa säsong?
– Jag lämnar alla dörrar öppna för att se vad som sker. Det jag lärt mig under min karriär är att man aldrig ska säga nej till något. Som sagt var, jag är öppen för alla förslag. Sedan får man bolla förslagen som kommer in emot varandra, avslutar Sebastian Idoff.

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten